Šest predmeta koje dizajneri interijera nikad ne bi držali u kuhinji

Piše: Redakcija

Uređenju kuhinje mnogi pridaju posebnu pažnju, naročito ako se kuhinja radi po mjeri. U tom slučaju dizajneri interijera mogu dati razne savjete kako da se kuhinja što bolje uklopi u prostor i bude funkcionalna, a nešto imaju za reći i kada je riječ o predmetima koje nikad ne bi držali u kuhinji, a koji se često ondje nađu.

1. Kuhinjski elementi loše kvalitete
To se posebno odnosi na kuhinje rađene po mjeri, gdje treba pripaziti da šarke vrata ormarića i klizači za ladice budu kvalitetni, i tu se ne bi smjelo štedjeti. Svaki dan ih se puno puta otvara i zatvara te su šarke i ladice koje se zatvaraju polagano i meko vrijedne ulaganja. A nema ništa gore od vrata ormarića koja nisu ravna zbog loše kvalitete šarki.

2. Nedovoljno velik radni pult
Dovoljno velik radni pult ključan je za funkcionalnu kuhinju, stoga kod uređenja kuhinje svakako planirajte dovoljno prostora za pripremu hrane. Ako u kuhinji ima mjesta, možete staviti i samostojeći otok. Dodatan radni prostor može se dobiti i ako pospremite neke uređaje, kuhinjska pomagala i predmete koji zauzimaju prostor, a koje možete staviti i negdje drugdje.

3. Frižider koji nije u ravnini s dubinom kuhinjskog pulta
Kada frižider nije u ravnini s kuhinjskim pultom, to jednostavno izgleda čudno i neskladno, slažu se dizajneri interijera. Stoga pri biranju kuhinje dobro pazite na dubinu pulta, a pravu dubinu možete postići i ugradnjom manjih kuhinjskih aparata, poput mikrovalne pećnice, ako je to moguće.

4. Previše magneta, crteža i fotografija na hladnjaku
Vizualni nered okidač je za stres. Učinite si uslugu i maknite suvišne magnete, dječje crteže i fotografije s frižidera. Ako su vam sentimentalna uspomena, lijepo ih negdje pohranite, pospremite ili uokvirite kako bi izgledali uredno i lijepo.

5. Vidljive kante za smeće
Ako vam dizajn kuhinje to dozvoljava, kantu za smeće držite u ormariću. Ali ako mora biti vani, vodite računa o tome da kanta ima poklopac i da nije potpuno neugledna. Automatska kanta za smeće koja se otvara bez dodira može biti sjajan način za rješavanje ovog problema, savjetuju dizajneri interijera.

6. Čudni mirisi
Nije predmet, ali itekako može narušiti dojam lijepo uređene kuhinje. Užeglih mirisa koji dolaze ko zna odakle trebate se riješiti. Primjerice, starih spužvica za suđe i ustajalih mirisa u kanti za smeće lako se riješiti i o tome se redovito treba voditi računa.

Izvor: zadovoljna.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti