Dekoracija i udobnost: Jastuci u svojstvu ukrasa

Piše: L. M.

Dekoriranje prostorije jastucima može se činiti kao zanemarljiv proces dizajniranja, međutim, to je daleko od istine. Jastuci su najbolji način da kuću pretvorite u dom. Uz pomoć ovih dizajnerskih trikova svojoj prostoriji ćete unijeti dašak toplote, udobnosti i elegancije. Jastuci imaju dugu tradiciju u uljepšavanju prostora i stvaranju opuštajuće atmosfere. Znak su prestiža i luksuza koji često vidimo na slikama poznatih svjetskih hotela i vila.

Želite li dodati boje i ekstravagantne uzorke u svoj prostor, odabir dekorativnih jastuka je savršeno mjesto za početak. Dekorativni jastuci i jastučnice su odlična solucija i popularan izbor zbog načina na koji sarađuju zajedno s ostatkom dekoracije, kako bi stvorili kohezijski izgled prostora.

Prilagođavanje

Ako ste se bacili u renoviranje ili dizajniranje svoje sobe, razmislite o godišnjem dobu. Dašak ličnosti unesite u svoj dom neobičnim kombinacijama tekstura i boja. Jastučnice se brzo i lako mijenjaju, stoga ćete u tren svom prostoru dati novi izgled. Ukrasni jastuci odlična su investicija. Uz nekoliko komada različitih boja i materijala, mijenjat ćete izgled svoje sobe ovisno o godišnjem dobu.

Dimenzije

Ne morate biti profesionalni dizajner ili fotograf da prepoznate idealan ugao za odličnu fotografiju. Novu dimenziju svome prostoru dajte uz jarke cvjetne uzorke, geometrijski print, orijentalni dizajn, mono grafike ili klasične prugice. Veličina jastuka ovisi o tome gdje ih stavljate. One većih dimenzija iskoristite za ležerna druženja i sjedenje na podu. Okrugli ili kvadratni oblici odlično se slažu na sredinu kauča, dok ovalni oblici mogu poslužiti kao naslonjač za ruke uz bok.

 

Pročitajte još