Želite li biti potpuno opušteni u kupatilu ove tri palete boja su pravi izbor za vas

Piše: Selma Hodo

Naša kupatila trebalo bi su dizajnirana tako da se u njima osJećamo opušteno, udobno i raspoloženo. Ako planirate da preuredite svoje kupatilo ove godine, odabir prave palete boja može biti jako bitan.

Paleta boja kupatila je veoma važan faktor u stvaranju opuštajuće atmosfere. Dok ljudi neizbežno imaju različite ukuse u dekoru, postoje neke boje koje su popularnije od drugih i poznate su po svom umirujućem efektu.

Ove boje pomažu da se osjećate lagodno i opušteno.

Pastelni tonovi

Stvori kupatilo koje djeluje umirujuće i opuštajuće odabirom bebi plavih ili pastelnih tonova. Ovo stvara mirnu i opuštajuću atmosferu koja je laka za oko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SquareRooms (@squareroomsmag)

Svijetlo smeđa

Oživi umorne zidove uz pomoć boje inspirisane prirodom. Od dubokih hrastovih nijansi do svetlijih smeđih, jer ove boje su među nekim od najboljih za unošenje opuštanja u tvoj prostor. One će zadržati prirodan osećaj koji pastelni tonovi nude.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Art & Spaces (@art_and_spaces)

Zemljana narandžasta

Zemljana narandžasta u kombinaciji s drugom smjelom bojom kao dodatkom, nadoknađena blago prljavo bijelom i naglašena svjetlijim srodnikom vašeg dodatka, kao što je zlato – ova kombinacija zemljanih, svijetlih i neutralnih tonova može se koristiti za mnoge boje, posebno one u toplijem narandžasto-crvenom spektru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti