Mirisni zumbuli: Tri trika pomoću kojih se vjesnik proljeća neće saviti

Piše: Redakcija

Među mirisnim vjesnicima ranog proljeća svoje mjesto ima i zumbul, cvijet slatkastog mirisa koji osvaja svojom ljubičastom, bijelom ili ružičastom bojom. Jedan od problema koji se javlja kada zumbul unesemo u dom jest nagnuće, odnosno savijanje teškog cvijeta.

Naime, zumbule u dom obično unosimo kada su u cvatu ili na samom rubu cvjetanja, a u zatvorenom prostoru treba mu tek nekoliko dana da procvjeta, nakon čega problem stvori težina cvjetova. I često se dogodi da se zumbul nagne na jednu stranu.

Osim toga, razlozi savijanja mogu biti i nedovoljno svjetlosti ili prekomjerna vrućina. Zumbule stavite na svijetlo mjesto, ali nemojte ih izlagati izravnoj svjetlosti.

U svakom slučaju, bez obzira na uzrok, postoje trikovi pomoću kojih možete riješiti ovaj problem, odnosno spriječiti savijanje zumbula.

1. Potporni štap

Drveni štapić zabodite u tlo pa vrpcom zavežite za stabljiku zumbula kako se ne bi savinula. Jedna od mogućnosti koja će i lijepo izgledati je stabljika bambusa.

 

2. Omotavanje žicom

Cvjećarskom žicom omotajte stabljiku tako da žica bude “nevidljiva” ili što manje vidljiva. Ona će držati cvijet u uspravnom položaju. Cvjećarsku žicu možete kupiti u specijaliziranim trgovinama.

3. Visoka vaza

Ako zumbule držite u vazi, rješenje je također vrlo jednostavno. Ovdje nisu potrebna nikakva dugačka objašnjenja. Cvijeće stavite u dovoljno visoku vazu koja će ga držati na mjestu, odnosno u uspravnom položaju.

Izvor: Zadovoljna.hr

(S.H.P)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti