Korisni trikovi u domaćinstvu

Piše: S.P.

Za lakše i brže snalaženje u kuhinji nikada nije naodmet naučiti poneki novi trik. Iako smo za većinu njih uglavnom čuli, neki neobični trikovi mnogima su još nepoznanica

 

ZALIJEVANJE BILJKI

Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuhali krompire ili tjesteninu bogata je hranjivim materijama. Umjesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.

 

 

SVJEŽINA SALATE

Svježinu salate može spasiti papiri ubrus. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svježinu.

 

 

MLIJEKO U TETRAPAKU

Kako biste produžili rok trajanja otvorenom mlijeku, u tetrapak dodajte prstohvat soli.

 

 

PRESOLJENA SUPA

Spas za presoljenu supu je u krompiru. Ukoliko ste slučajno presolili supu, dodajte u nju kuhani krompir, koji će pokupiti višak soli.

 

 

ZAGORJELA HRANA

I za zagorjelu rižu postoji spas. Na vrh riže stavite komad bijelog hljeba i pustite da odstoji 10-15 minuta. Hljeb će pokupiti miris i okus zagorjele hrane.

 

 

SVJEŽINA HLJEBA

Kako biste sačuvali svježinu hljeba, u kesu ili posudu u kojoj ga čuvate stavite komadić svježeg celera.

 

ČUVANJE BANANA

Banane nikada ne stavljajte pored ostalog voća u zdjelu. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrijevanje ostalog voće.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti