Jednostavne dekorativne ideje: Bajram i radost u domu

Piše: L. M.

Bajram je jedan od najvažnijih praznika koji slave muslimani širom svijeta. Kao i prilikom mnogih drugih praznika, to je vrijeme kada se porodica i prijatelji okupljaju, te zajedno obilježavaju svetost tog dana. Zato vam donosimo nekoliko prekrasnih ideja za bajramske dekoracije, kako biste svoj dom pretvorili u holistički raj

Tepih

Vaš podni dekor jednako je važan za unošenje praznične atmosfere. Ubacite prekrasan tepih u svoj dnevni boravak i pogledajte kako poboljšava izgled vašeg doma.

Cvijeće

Tražite neke jednostavne elemente dekoracije za Bajram? Ništa ne može biti ljepše od ukrasnog buketa. Taj dekor će dati svečani izgled vašem domu. Obratite pažnju da buket ili vaza budu postavljeni negdje pri ulazu, jer će na taj način gostima dati osjećaj topline doma i dobrodošlice.

Jastuci

Posebne prilike zaslužuju poseban dekor. Možete dati blistavu notu svom dekoru dodavanjem nekih svjetlucavih navlaka za jastuke. Oni će lijepo reflektirati svjetlost i džezirati cijeli prostor, dajući toplu i ugodnu atmosferu cijeloj prostoriji. Također, možete dodati neku metalnu zidnu umjetnost za završni dodir. Ovi elementi savršeni su za bajramski i poseban kućni dekor.

Dašak tradicije

Osvijetlite svoj prostor nekim tradicionalnim opcijama rasvjete. Možete koristiti viseća svjetla za početak i polumjesec za svoj dnevni boravak, trpezariju i balkon. To će unijeti svijetlu i lijepu vibru u vaš prostor i osvijetliti vaš dom. A ako želite ići korak dalje, donesite Fanous (posebnu ramazansku lampu) za svoj dom.

Osvježenje

Mirisi su vrlo bitni, jer itekako utječu na dojam o nekom prostoru ako su lijepi i svježi. Ti mirisi daju svečano osvježenje i razigranost prostoru, a za Bajram najbolje je izabrati neke orijentalne note.

Pročitajte još