Sofe, klasična elegancija i savremeni dizajn u vašem domu

Piše: Azra

Sofa ​​u dnevnoj sobi obično je najveći i često najdominantniji komad, stoga ne čudi da uglavnom diktira stil sobe. Kako je centralni dio bilo kojeg društvenog prostora, moderna sofa često služi kao funkcionalna središnja tačka, a najvažnije je uravnotežiti udobnost i estetiku, kako biste postigli najbolji mogući učinak. Kupujete li novu ili uređujete postojeću, potražite inspiraciju u ovim idejama.

 Istaknuta boja

Kad je riječ o bojama, sve više se okrećemo prirodi, naginjući tintnoplavoj i zelenoj mahovini, dok se, također, vraćaju zemljani tonovi. Kada vlasnici kuće žele biti hrabri, nijanse su i dalje tople i privlačne, odjekujući simboličnim bojama prirodnih začina poput ljute paprike i zlatne kurkume.

 

 Zanimljiv oblik

Oblik sofe također je ključan. Ako soba ima nizak strop, odlučite se za kauč s nižim naslonom, kako bi dizajn bio u skladu s visinom sobe. Dizajn s niskim naslonom također može stvoriti iluziju dodatnog prostora ispod uobičajenih visina stropa.

 Retro trendovi

Ratan, pleteno pruće i tkani materijali više se ne smatraju dosadnim, zastarjelim ili turobnim. Pozdravljamo njegovo dugo očekivano oživljavanje.

 Dizajn s oblinama

Raskošne ili nježno zaobljene obline podići će raspored i omekšati cjelokupni izgled, dodajući upečatljiv dizajn u dekoru vaše dnevne sobe.

 Upadljiva tkanina

Neka vaša sofa u dnevnoj sobi govori. Umjesto da tapeta ili tkanina za zavjese budu dominantne u prostoru, savjetujemo da pokušate sa sofom. Neutralna pozadina dopušta svijetlim, cvjetnim presvlakama na sofi da zauzmu centralno mjesto.

 Funkcionalnost

Dok su dimenzije dnevne sobe bitan faktor pri odabiru prave sofe, način na koji se soba koristi također će utjecati na to koja je veličina najbolja za vaš prostor. Dvije sofe okrenute jedna prema drugoj mogu se pokazati društvenijim od jedne velike verzije.

S neutralnim bojama nema greške

Povratak bež boje i toplih, zemljanih nijansi označava povratak i hladne sive kao osnovne boje. Ako se odlučite za upečatljiv kauč koji će neutralnom prostoru dodati dašak boje, tonovi inspirirani prirodom posebno okeansko plave i mahovinasto zelene i dalje su najbolja opcija.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti