Mada to svi mrze, nije teško: Sezonska odjeća – 5 trikova za preslaganje ormara

Piše: Azra

Jesen nam je stigla. Samim time smo počeli vaditi toplije, jesenske komade iz ormara, a to govori samo jedno, vrijeme je za jesensko čišćenje i preslaganje ormara. Ako želite da vam ormar uvijek bude uredan, a ujedno da vam i sve bude pri ruci, onda morate znati za ove trikove. Oni bi vam mogli mnogo pomoći ako se i vi uskoro pripremate na ovaj pothvat. Uz ove trikove bit ćete mnogo prije gotovi nego inače, a sve će ti biti na svom mjestu. Najbolje je organizirati se za početak, jer organizacija čini pola posla

Napravite plan prije svega

Prije nego što krenete s čišćenjem, morate napraviti plan. Plan se sastoji od toga gdje i na koju policu staviti koje stvari. Osim toga, bitno je da organizirate police, jer morate odrediti na kojoj će stati koliko stvari. Naravno, uvijek računajte na to da neke police pretrpate, a to su većinom one gdje stavljate ljetnu odjeću, pa ni to neće biti problem, jer tu policu nećete koristiti sve do iduće godine.

Izvadite svu odjeću

Najbolje je da ispraznite cijeli ormar. Ako idete dio po dio, zaboravit ćete na neke stvari koje više nećete imati gdje strpati jer ste dio već složili. Zato bi bilo najbolje da samo sve izvadite van, kako biste mogli procijeniti s čime sve raspolažete i šta trebate pospremiti, a šta ne.

Odvojite svu ljetnu odjeću sa strane

Možda je najbitnije pravilo da odvojite onu odjeću koju uopće niste nosili u ljetnoj sezoni. Tako ćete osloboditi više mjesta, a istovremeno nećete opet pospremati stvari koje uopće ne nosite. Iduće ljeto će vam biti lakše u pospremanju ormara zbog toga, a moći ćete kupiti i nešto novo. To što odvojite možete pokloniti, prodati ili ako je baš u lošem stanju – reciklirati.

Odjeću za jesen i zimu složite prema kategorijama

Svaka polica mora biti kategorija za sebe. Ako ćete slagati drugačije, uvijek će vam biti haos, dok će ovako izgledati uredno, a i lakše ćete se snaći kada nešto tražite bez da kopate po cijelom ormaru. Jesenska odjeća je deblja nego ljetna, pa za nju trebate i više prostora, zato bi bilo dobro da vam jedna polica bude samo za majice, druga za džempere, a treća za traperice, tajice i trenirke.

Jesensku odjeću na vješalicama stavite bliže

Ako u ormaru imate i vješalice, onda i njih treba organizirati. Primjer je da na lijevu stranu stavite svu ljetnu odjeću po vješalicama, a na desnu svu jesensku. Desna će vam uvijek biti prva i pri ruci pa ćete tako dirati samo taj dio vješalica, dok dio na lijevim vješalicama vam ne treba, tako da neće ni biti nereda sve do idućeg ljeta, kada će vam ponovo trebati.

 

 

Pročitajte još