4 trenda koji odlaze u zaborav u 2023.

Piše: Azra

 

Uz toplu i prijatnu paletu, koja i dalje drži primat u 2023., trendovi u unutrašnjosti naginju istraživanju uzoraka, tekstura i personalizacije u vašim životnim prostorima. Ipak, neki donedavno iznimno popularni trendovi u godini pred nama neće se moći pohvaliti tom titulom. Prema savjetima stručnjaka, ovi nekoć sveprisutni trendovi su na izmaku

 Izbjegavajte uzorke sive

U nadolazećem periodu u dizajnu interijera sve manje ćemo viđati hladnije tonove. Siva je jedna od onih koja izlazi s liste trendova. Umjesto toga, boje i topli tonovi preuzet će primat naročito na zidovima i u komadima namještaja. Sve manje ćemo ih gledati i na podovima, gdje će prevladavati mnogo prirodnih tonova drveta u rasponu od bijelog hrasta do bogatog oraha.

Zaboravite predimenzionirana rasvjetna tijela

Sve veća rasvjetna tijela postala su prevelika za određene prostorije. U proteklim godinama išlo se iz krajnosti u krajnost toliko da su određeni komadi dosezali čak i veličinu trpezarijskog stola, zasjenivši tako ostatak interijera. Koračajte ka minimalizmu.

Otvorene police su prošlost

Proteklih godina radilo se na konceptu stvaranja osjećaja otvorenosti i što više prostora za pohranu što se, između ostalog, nastojalo postići konceptom otvorenih polica. Ipak, ovaj trend mogao bi nestati s dolaskom nove godine, a duže police, prema riječima dizajnera, mnogo su bolje rješenje jer su elegantnije i manje pretrpane.

Zaobiđite monohromatske kuhinje

Potpuno bijele kuhinje odbrojavaju svoje posljednje dane, jer se sve više žudi za bojom, šarenilom i teksturom. Kad je riječ o crnoj, uređaji i detalji poput ručki, sjajnih ili mat, bit će prisutni u kuhinjama u nadolazećoj godini. Kombinacija crne s prigušenom zelenom je dobar izbor za viseće elemente.

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti