Nova namjena starih stvari

Piše: Redakcija

Promjena vašeg životnog prostora ne mora nužno podrazumijevati kupovinu novih stvari. Naime, sigurno je da svi imaju predmete koje više ne koriste, a koje odavno namjeravaju baciti. Uz pomoć malih trikova to potencijalno smeće možete pretvoriti u prelijepe dekoracije, a nekim komadima možete naći i sasvim novu svrhu. Donosimo vam nekoliko ideja  kako da uz pomoć obnove i restauracije starih stvari osvježite svoj dom.

STARO BICIKLO

Osim što može poslužiti kao dekoracija, vašem biciklu možete dati sasvim novu namjenu. Stari, orunuli bicikl može poslužiti kao držač osnove i prostora oko umivaonika, a njegova korpa kao prostor u kojem ćete držati peškire ili dio vaše kozmetike.

Detalji

DJEČIJI SKEJTBORD

Vaše dijete preraslo svoju omiljenu igračku iz djetinjstva, a vama je žao da skejtbord bacite.  Probajte da ga iskoristite kao policu na kojoj ćete čuvati sitnice.

detalji1

 

ISKORIŠTENE KONZERVE

Prazne konzerve se mogu kombinirati s već postojećim ukrasima u vašoj kući, a mi vam preporučujemo da ih pretvorite u saksije za cvijeće. Dovoljno je samo da ih ofarbate i zavežete mašnicu s ukrasom i vaše cvijeće, kao i životni prostor će izgledati još ljepše.

detalji2

STARI KOFER

Ukoliko imate stari, kožni kofer koji više jednostavno nije upotrebljiv za putovanja, nađite mu novu namjenu. Kao neobični stočić kofer će vašem domu dati sasvim novi šmek.

detalji3

LADICA KAO POLICA

Ako ste u kući promijenili komodu, to ne znači da je morate cijelu izbaciti. Preporučujemo vam da ladicu iskoristite kao policu u kupatilu, na kojoj ćete držati kozmetiku i peškire.

detalji4

PROZOR

Stari okvir za prozor možete iskoristiti kao ram za slike, u kojem će biti dovoljno prostora da uokvirite sve omiljene momente koje ste svojim fotoaparatom zabilježili.

detalji5

NEOBIČNE JASTUČNICE

Od starih košulja i džempera napravite jastučnice. Sigurno je da će vaš dnevni boravak izgledati skroz drugačije i moderno.

detalji6

STARI MAGAZINI

Ukoliko ste veliki ljubitelj magazinskih izdanja i kupujete svaki broj, predlažemo vam kako da na orginalan način sačuvate svoje omiljene primjerke, a da vam ne zauzimaju prostor. Naime, ukoliko izdanja poslažete jedno na drugo i na vrh stavite jastuk, dobićete orginalan tabure.

detalji7

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti