Ideja za ukrasti: 15 ideja za trendi dom

Piše: Redakcija

1. SVJETSKI PUTNIK

Ako želite da u svom domu imate vlastitu džunglu, poput svakog svjetskog putnika, neka vaš izbor budu zeleni zastori, jastuci sa uzorkom egzotičnih ptica, majmuna i trave, birajte i takve ukrase.

trend6

 

2. ODVAŽNI MESING

Pomjerite granice… Ove sezone u modi je što sjajniji metal, stoga centar pažnje neka budu komadi poput ove elegantne stolne lampe.

trend4

 

3. CVJETNI DNEVNI BORAVAK

Svako mjesto uređeno cvjetnim dizajnom dobija vrlo svjež i živahan izgled. Nabavite cvjetnu tapetu i u sličnom dizajnu jastučnice i vaš dom će izgledati doista predivno.

trend5

 

4. LUDI ZA MRAMOROM

Ovo je pravo vrijeme za sve one koji vole efekt mramora. Za uređenje vašeg dnevnog boravka bit će dovoljna samo tapeta s efektom mramora, te da uskladite boju s ostatkom namještaja.

trend7

 

5. LET LEPTIRA

Prekrasno porculansko posuđe oplemenit će svaku kuhinju. Rosenthal kolekcija s motivima leptira praktična je i dovoljno ljetna.

trend

 

6. VRELA AFRIKA

Doživite safari bez izlaska iz svoje kuće tako što ćete izabrati tapete i detalje  koji će vas odvesti u divljinu.

trend9

 

7. DOŽIVITE MAROKO

Porculansko posuđe sa motivima Maroka, bit će vaše omiljeno ljetno posuđe, a poslastice u njemu još primamljivije.

trend10

 

8. RESE I PUFNICE

Za kupatilo birajte šarene peškire s resama i pufnicama. Veoma koristan detalj može biti i dekorativna korpa za veš također s pufinicama.

trend 111 trend1111

9. POZDRAVITE MORE

Ne morate živjeti na moru da biste dom uredili u nautičkom stilu. Upotrijebite maštu i vlastito iskustvo s morem, brodovima i čamcima i ne možete pogriješiti.

trend12 trend13 trend14

10. PASTELNI SVIJET

Ukoliko niste ekstremni kada je riječ o uređenju doma, ne možete pogriješiti ako svoj dom uredite u pastelnim nijansama.

trend15

 

11. U POTRAZI ZA GLAMUROM

Kupite veliki zlatni luster ukoliko želite da vaš dom izgleda luksuzno. Birajte što tamniji namještaj, da bi ovaj detalj bio što impresivniji.

trend16

 

12. RUKOTVORINE

Uvijek birajte posuđe vještih ruku keramičara. Ovaj ručno urađeni  vrč prelijepo će izgledati na vašem stolu.

trend18

13. GEOMETRIJA

Jastučice u kombinaciji osnovnih geometrijskih oblika u različitim kombinacijama čistih boja, krevetu će dati poseban šmek.

trend19

 

14. U PARU

Dotjerajte svoj namještaj uz pomoć ove prelijepe vaze i ogledala u elegantnim nijansama zlatne.

trend20 trend21

 15 KUTAK ZA ČITANJE 

Kutak za čitanje mora biti udoban i opuštajući. Zelena boja djeluje opuštajuće, stoga svoj zid oblijepite tapetom na kojoj odiše priroda.

Sandbergs Digital 2013

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti