Kako mali prostor učiniti većim

Piše: Redakcija

Mnogi od nas imaju problem uređenja kada žive u malom stanu. Često smo u dilemi kako sve smjestiti, a da izgleda barem vizuelno veće. Stanovi kao što su garsonijere mogu se urediti na zanimljiv način. No, kako biste maksimalno iskoristili svaki centimetar prostora, potrebno je biti kreativan i snalažljiv.

ULOGA NAMJEŠTAJA

Prostor u garsonijeri vrlo je vrijedan i zbog toga je potrebno biti kreativan. Ako ste krenuli u uređenje stana, razmišljajte kako bi namještaj s kojim raspolažete mogli dvostruko iskoristiti. Odličan izbor je tabure. Osim što ima funkciju sjedeće garniture, tabure može ujedno biti i vaš stolić za dnevni boravak. Komoda ili niski ormar, ako je postavljen između kuhinje i ostatka stana, može postati šank, odnosno, u kombinaciji s barskim stolicama kuhinjski stol. Danas su dostupni i stvari na sklapanje poput stolica i radnog ili kuhinjskog stola koji, kada nisu u funkciji, ostaju zaklopljeni i imaju ulogu uskog ukrasnog ormarića koji ne zauzima mnogo prostora.

ZIDNI NAMJEŠTAJ

Zidovi često ostaju neiskorišteni dio prostorije. Kako bi maksimalno iskoristili prostor garsonijere, rješenje potražite u zidnim, visećim ormarićima, poput onih kakve imamo u kuhinji. Zidne ormare možete smjestiti iznad kreveta ili sjedeće garniture, iza vrata, u kupatilu iznad WC školjke ili po zidovima u hodniku, a ukrasite li neke od njih ogledalima, dobit ćete vizuelno veći i svjetliji prostor. S druge strane, kreveti koji ispod ležaja imaju ugrađene ormariće ili ladice savršeno su rješenje za uštedu prostora, a ispod kreveta na sprat možete staviti radni stol ili kauč.

UKRASI

Osim što su ukras prozora te nas štite od sunca i znatiželjnih pogleda, zavjese mogu biti vrlo kreativan detalj u garsonijeri koji može imati funkciju pregradnog zida. Možete odvojiti kuhinju ili spavaći dio, što djeluje vrlo efektno. Postavite vodilice na plafon i poigrajte se s uzorcima, materijalima i raznim vrstama tkanina, te ih uskladite uz boju namještaja i dobili ste zanimljivu i funkcionalnu igru koja mali prostor može učiniti zanimljivim i modernim.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti