Minijaturne kućice na drvetu kao dekoracija doma

Piše: Redakcija

Umjetnik Jedediah Corwyn Voltz poznat je po svojoj kolekciji minijaturnih kućica koje postavlja na raznim vrstama drveća u saksijama uključujući bonsai. Malene kuće međusobno se razlikuju pa tako postoje opcije lijepo stiliziranih stanova i minijaturnih studio stanova, ali i nešto većih kućica na dva sprata. Umjetnik ih oprema s dekorativnim tepisima, minijaturnim uramljenim slikama i drvenim namještajem. Neke od njih imaju čak i malene kućne biljke unutar svog interijera.

Voltz je poznat po svojoj razigranosti i nevjerovatnoj pažnji prema detaljima. Prilikom izrade ovih dekorativnih kućica mnogo mu je koristilo iskustvo koje je stekao tokom decenije rada u proizvodnji rekvizira za filmove.

Svaka kućica ručni je rad, a od materijala najčešće koristi svilu i drvo. Sve su dio kolekcije „Negdje maleno” (Somewhere Small)  koja će biti izložena u Los Angelesu krajem aprila.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti