Najbolje od Milan Design Weeka 2018.

Piše: Redakcija

Prestižna Sedmica dizajna u Milanu uvijek predstavi vodeće trendove za nadolazeću sezonu, a mi vam donosimo one koji su
nas jednostavno oduševili

I ovogodišnji Milano Design Week predstavio je odlične komade namještaja, trendove, ali i umjetničke instalacije koje su pokazale u kojem smjeru idu dizajn i arhitektura u 2018. godini. Mi smo za vas odabrali one kuće čiji su produkti zauzeli najviše medijskog prostora i koji su vrijedni svačije pažnje.

1. Loewe

Buro 24/7 izbor: najbolje od Milan Design Weeka 2018. (фото 1)

Usredotočujući se na inkorporiranje tekstila pronađenih širom svijeta, ovogodišnji fokus Loewea jest korištenje drugih zanatskih tehnika u tapiserijama, torbicama i pokrivačima. Razvijanje kreativca Jonathana Andersona i njegovog tima tokom jedne godine, vodila ih je  putevima ruralnih dijelova Azije, Europe, Afrike i Južne Amerike u potrazi za lokalnim obrtnicima svakog kontinenta. Iz Indije dolazi ručni remen koji se koristi na Loeweovim torbama i deke. Zatim, postoji izuzetno ekskluzivna i rijetka tkanina održivog izvora iz ekvadorskih planina. Japanska bora i ručno oslikani gobleni, kao i detaljni detalji naljepnica Senegala, također se mogu vidjeti u ovoj zbirci. Ako ikad dobijete priliku kupiti bilo koju od ovih predmeta, dobit će ići u dobrotvorne ustanove koje zagovaraju obrazovanje žene i za očuvanje tradicionalnih obrta.

2. Marni

Buro 24/7 izbor: najbolje od Milan Design Weeka 2018. (фото 2)

Riječ je o povratku korijenima u najnovijoj kolekciji italijanske marke “Marni la ​​Vereda”. Vezivanjem boja i folklora, prikazuju se mala naselja u Kolumbiji nazvana Las Veredas s Marnijevim ikonastim stolcima od PVC-a, samo ovoga puta s motivima paunova i pticama u samom dizajnu. Košare su tkane od štapića i grana pomoću stare tehnike iz Ibaguéa, no po prvi put se u njih dodaje plastika. Dodaci za namještaj također su uključeni u ovu zbirku, s papier-mâché i beaded pilići. Kao i Loewe, Marni će donirati svoju dobit ljubavi koja se naziva projekt “La casa sull’albero” koji pomaže porodicama koji usvajaju djecu.

3. Louis Vuitton 

Buro 24/7 izbor: najbolje od Milan Design Weeka 2018. (фото 3)

Predstavljena je  zbirka manjih predmeta francuske kuće Les Petits Nomades koja je inspirirana Louis Vuittonovim “Objets Nomades” koji su pokrenuti još 2012. godine. Četiri dizajnera – Humberto & Fernando Campana, Atelier Oï, Patricia Urquiola i Marcel Wanders  predstavljaju sedam avangardnih predmeta poput kožnih košara i ladica s poznatim cvijetom monograma. Njegova zbirka “Objets Nomades” također ima djela hongkonške dizajnerice André Fuove čiji predmeti izgledaju poput fluida i dvaju osmerokutna Diamond Mirrors Marcela Wandersa.

4. Bottega Veneta

Buro 24/7 izbor: najbolje od Milan Design Weeka 2018. (фото 4)

Pastelne boje su ovogodišnja paleta ove zbirke. Drugi put u suradnji s italijanskim dizajnerom Osannom Visconti di Modroneom predstavljaju liniju brončanih rasvjetnih djela izrađenih od tehnike odlaganja izgubljenih vosaka.  Dizajner je želio pokazati nešto drukčije od onoga što je napravio prije dvije godine, što je bilo više prigušeno i grafičko. Iako je najveći fokus stavljen upravo na rasvjetne predmete, ovaj dizajnerski brend istaknuo se i s jednim kutnim djelom i stolcem koje su svi poželjeli imati u svojem životnom prostoru.

5. “Open Sky”, Phillip K. Smith III: COS

Buro 24/7 izbor: najbolje od Milan Design Weeka 2018. (фото 5)

Za ovaj Salone del Mobile sarađivali su sa savremenim američkim umjetnikom Phillipom K. Smithom III za instalaciju “Open Sky”. Smith, poznat po svojim djelima na svjetlu i prostoru, postavljen je za stvaranje skulpture velikih razmjera na temelju Palazzo Isimbard iz 16. stoljeća. Rekao je kako je ova instalacija pokušaj da se nebo dovede na samu zemlju. Trg neba iznad dvorišta pretvara se u polukružni oblik, koji se nalazi na podu neposredno ispred gledatelja. Ideja je bila aktivno i neprimjetno spajanje ljepote okolne arhitekture i neba oko Milana. I izgleda fantastično!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti