Zelena boja u kuhunji je IN

Piše: Redakcija

Od smaragdne do Kelly nijanse, zelena munjevitom brzinom postaje najpopularnija boja za kuhinju u ovoj godini. Tamnije nijanse daju svakoj prostoriji specifičan dojam luksuza i bogatstva, posebno kada se kombiniraju s mramorom i metalik bojom, dok su svjetlije nijanse odličan način da se jednoj monotonoj prostoriji doda vesela nota.Kombinacija je bezbroj, a svaka nijansa zelene ima posebnu priču i primjenu. Tako je, naprimjer,  blijedo zelena boja odlična za ormariće pogotovo ako u kuhinji imate drvene podove.

Zelena se odlično uklapa kod modernih i tradicionalnih kuhinjskih elemenata, a najbolje izgleda u kuhinjama s mnogo prirodnog svjetla, budući da ono na odličan način ističe prirodne efekte zelene boje.Mat zelene kuhinje posebno su popularne posljednjih godina zato što su najbliže nijansama iz prirode, tako da su česta opcija ljudi koji kuću uređuju po ekološkom principu. Zelene kuhinje izgledaju relaksirajuće i odlično se integrišu sa svim drugim prirodnim bojama, a nikada nećete pogriješiti ni kada ih kombinirate s bijelom. Ovaj put vam predstavljamo pet nijansi zelene koje su trenutno apsolutni trend u svijetu dizajna, a ne bi čudilo da se već sutra odlučite na redizajniranje kuhinje u zelenim tonovima.

Kelly zelena

Predstavlja posebno intenzivnu nijansu zelene boje koja se odlično uklapa uz šarene podove i svjetlije boje senfa. Spoj boje na policama i šara na podu veoma je hrabar izbor koji se u ovom slučaju u potpunosti isplatio.

 

Tamna smaragdno zelena

Bogata smaragdna nijansa kombinuje se s predmetima od mesinga i prekrasnim mramorom u ovoj uistinu šik kombinaciji. Posebno je zanimljivo kako je kuhinjski prostor iskorišten jako dobro, te je tik uz šank postavljen i radni sto. Ovo je samo još jedan dokaz kako se zanimljiva dekorativna rješenja mogu dobiti uz samo malo kreativnosti.

 

Mint zelena

Nema boje koja je trenutno više u trendu od mint ili menta zelene. Ova boja izgleda savršeno uz namještaj od nehrđajućeg čelika, rustikalne grede i kamene podove.

 

Limeta zelena

Najbolji pristup u korištenju ove nijanse zelene boje pri uređenje je suptilnost, no ako imate hrabrosti onda se slobodno poigrajte. Ako želite ići na sigurno, onda se koncentrirajte samo na jedan dio namještaja u prostoriji, kao što je na primjer kuhinjsko ostrvo i ofarbajte ga u limeta zelenu boju kako biste postigli odličan efekt.

 

Trava zelena 

Zidovi trava zelene boje donose dodatnu i prijeko potrebnu dozu svježine u ovoj pretežno bijeloj, sivoj ili nekoj svjetlijoj nijansi kuhinji. Uz ovakve zidove idealno je dodati cvjetne zavjese kako bi cijela prostorija još više odisala svježinom i proljećem.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti