Osam stvari koje ima svaka dnevna soba s naslovnih strana

Piše: Redakcija

Krenuli ste u potragu s malom dozom inspiracije zato što želite unaprijediti trenutni izgled vaše dnevne sobe? Mali, ali bitni detalji ponekad mogu transformirati prostorije na nevjerovatne načine, a nema boljeg mjesta da ih potražimo od društvenih mreža gdje dizajnerke interijera i modne blogerke neumorno postavljaju fotografije svojih besprijekorno uređenih dnevnih soba.

Prekrasno uređena polica s knjigama

Nema boljeg načina da prikažete svoje omiljene naslova od savršeno stilizovane police s knjigama. Od gomila antiknih prvih izdanja knjiga pa sve do kolekcija od vašeg omiljenog autora ili autorke, postoji bezbroj načina da stilizujete svoju policu s knjigama. Kupite neke zanimljive ramove za slike koje možete postaviti između knjiga, suvenire, interesantne kutijice i bilo koje druge sitnice koje bi se moglo dobro iskombinirati s knjigama. Dobra ideja je i da izbjegavate da na jednom mjestu raspoređujete knjige iste veličine već je mnogo bolje da da izmješate knjige raznih visina kako biste kreirali vizuelno zanimljiviji i raznovrsniji dojam. Pobrinite se da svaka polica izgleda posebno i drugačije.

Lažno krzno ili ovčja koža

Ako dnevnoj sobi želite dati luksuzan dojam jedan od najbržih i najefektnijih načina je da dodate malo pravog ili lažnog krzna kao i prekrivaće ili tepihe od ovčje kože. Važno je da ne pretjerate tako da bi bilo dobro da imate maksimalno jedan ovakav dekorativni komad u prostoriji ili eventualno jedan veći i jedan manje.

Metalni akcenti

Bilo da ste tradicionalista i preferirate zlato i srebro ili želite biti malo kreativni, pa se češće odlučujete za rozo zlato, metali predstavljaju esencijalni dio dekoracije za svaku osobu koja želi imati zanimljivo uređenju dnevnu sobu. Metalne akcente možete koristiti na ramovima za slike, dekorativnih detaljima za zid ili dekoracijama za police i stolove koje će dati dašak glamura vašoj dnevnoj sobi.

Neobičan tepih

Visokokvalitetan tepih predstavlja jedan od esencijalnih način da uokvirite sopstveni prostor, a ova vrsta tepiha najbolje izgleda na drvenom podu. Popularni su grafički elementi i neutralne boje.

Uočljiva sofa

Ako želite imati stan poput popularnih blogerki zaobiđite neutralne boje sofe već se odlučite za neku upadljivu koja nema šanse da ne upada u oči. Kada radite redizajn dnevne sobe započnite sa sofom i odaberite boju za koju smatrate da bi se mogla dobro uklopiti i da bi se mogla dobro miješati s različitim jastucima i drugim dekorativnim detaljima.

Odlično stilizovan kafe stolić

Ništa ne kaže tako dobro da ste u stanu odrasle osobe od lijepo stiliziranog kafe stolića. Na stolić poredajte razne detalje koji dočaravaju vašu ličnost kao što su vaše omiljene knjige, časopisi kao i razne dekorativne akcente, svježe cvijeće itd.

Uokvirena vaša lična mantra

Postiji neka mantra ili fraza koja vas inspiriše svakog dana? Uramite ju i postavite ju na vidljivo mjesto u dnevnoj sobi. To ne mora biti neki popularni citat za koji svi znaju već nešto što za vas ima posebno značenje.

Barska kolica

Bez obzira na to koja pića preferirate barska kolica predstavljaju idealan način da izgled dnevne sobe podignete na novi nivo. Prikupite vaša omiljena vina i likere na jednom mjestu s raznim čašama koje volite koristiti kada vam dođu gosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti