Promjene za kojima žudi vaše kupatilo

Piše: Redakcija

Svi to uradimo prije ili kasnije: zapostavljamo dekoraciju kupatila zato što ovu prostoriju smatramo pomalo dosadnom i neinspirativnom a u stvari ne shvatamo da smo mi razlog zašto ona tako izgleda. Kupatilo je jedna od prostorija u domu koje koristimo svakodnevno i to više puta tako da u najmanju ruku zaslužuje da izgleda pristojno i bude funkcionalna. Ovo je pet promjena za kojima vaše kupatilo prosto žudi.

Problem: Ne može stati više osoba

Vaša jutarnja rutina u kupatilu već odavno je hektična, pogotovo ako živite u višečlanoj porodici. Morate čak napraviti raspored a ako se bilo ko duže zadrži odmah kreće svađa ranom zorom. Iako spajanje dva različita dnevna rasporeda često nije jednostavan poduhvat, ipak postoji način da to uradite tako što ćete isplanirati prostor za dva odvojena umivaonika tako da će dvije osobe moći istovremeno obaviti jutarnje umivanje i pranje zuba.

Problem: Kupatilo izgleda vlažno i jadno

Naravno da hladan i grub peškir nije baš najugodnija stvar nakon tuširanja s vrelom vodom, ali činjenica da je hladan može biti i signal za uzbunu. U većini domova kupatilo je smješteno u središnjem dijelu tako da mu nedostaju prozori, a tama, loša ventilacija i konstantna vlaga povećavaju rizik da će vaše kupatilo postati idealna lokacija za stvaranje vlažne i loše atmosfere. To možete popraviti tako što ćete zamijeniti ventilaciju, te ukloniti staklo s osvjetljenja i dobro prebrisati unutrašnjost koja je vjerovatno zamućena i tako ne dozvoljava maksimalni protok svjetlosti.

Problem: Generičko kupatilo

Ako ne postoji stil kojim možete opisati kupatilo, to vjerovatno znači da vjerovatno niste uspjeli u stvaranju dobrog utiska. To se na sreću može prilično lako ispraviti uz pomoć zanimljive tapete, dodavanje biljaka i dekorativnih sitnica na policama.

Problem: Loša organizacija

Svakodnevna obaveze i rutina u kupatilu mogu prouzrokovati pravi nered u kupatilu tako da na kraju ne možete naći neke važne stvari koje su vam potrebne. Ključ je u navigaciji i određivanju prostora za određene stvari u domu kao što su npr. police za higijenske proizvode, kutijice gdje ćete držati kremice i razne preparate, omarić za higijenske uloške i tampone itd. Svaka polica i ormarić trebaju imati svoju funkciju kako biste lakše mogli pronaći sve što vam je potrebno.

Problem: Hladan i neprivlačan izgled

Iako bijele pločice i česme od nehrđajućeg čelika možda izgledaju šik i elegantno one mogu rezultirati hladnim i izuzetno neprivlačnim izgledom. Ovaj problem možete riješiti tako što ćete unijeti dašak vedrine kroz drvene detalje kao što su kutijice za tečni sapun, zamijeniti stare i već grube peškire s mekanim itd. Ključ je u ovom slučaju u detaljima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti