Svježe i zeleno: Aktuelni trendovi u kupaonicama za ljubitelje biljaka

Piše: Redakcija

Biljke su unazad nekoliko godina u potpunosti preuzele sve trendove u uređenju interijera. Ove godine najviše čitamo o cvjetnim uzorcima, prirodnim bojama, sukulentima i ostalim zelenim ljubimcima, te kako ih uklopiti u uređenje svog životnog prostora. Biljke su se odnedavno uselile i u naše kupaonice što ih čini must-have detaljem ove opuštajuće oaze. Međutim, osim obične paprati na polici, na Instagramu viđamo sasvim nove i zanimljive trendove koje bismo rado uklopili u svoje kupaonice. Za sve ljubitelje biljaka donosimo popis najnovijih malih trendova u uklapanju biljaka u kupaonice.

@theresagromski/Instagram

1. Pletene košare

Svog zelenog ljubimca postavite u pletenu košaru i tako prirodnom štihu u kupaonici dodajte još jednu dimenziju. Ovaj mali trend proizašao je iz ovogodišnjeg velikog trenda u uređenju interijera – uklapanje vanjskih elemenata u interijere.

@deecampling/Instagram

2. Kao u džungli

Zelena boja i biljke općenito su pouzdano dobri partneri u popravljanju raspoloženja i stvaranju tople, te opuštajuće atmosfere. Zašto se onda prilikom sljedeće kupke ne biste u potpunosti okružili zelenilom, baš kao da uživate u pravoj prirodi?

@tamelovestoshop/Instagram

3. Dobitna kombinacija

Sukulenti i mirisne svijeće odavno su zauzeli naše interijere, ali novost je njihova kombinacija u nekom od kutaka naše kupaonice.

@la.petite.serre/Instagram

4. Drveni stolci i stolići

Biljke puzavice savršeno će se složiti s prirodnim materijalom – drvom. Drveni stolići, pogotovo nekoliko njih različitih visina, odlično će se uklopiti u svaki ćošak kupaonice.

@mikeyreed_dotcom/Instagram

5. Velika stablašica

Ako se kod uređenja svoje kupaonice ipak poželite zadržati na minimalizmu, savjetujemo vam da se odlučite za stablašicu koja će biti veća od vaše kade. Savršeno će se istaknuti, a prostoriji će dodati taman onoliko dinamičnosti koliko je potrebno da uređenje ostane minimalističko.

@y.nursery/Instagram

6. Zelena oaza

Ako ipak želite svoju kupaonicu transformirati u pravu zelenu oazu, postavite svoje zelene ljubimce na sve visine i površine u kupaonici.

@crveni_div/Instagram

7. Vrt u kupaonici

Ova ideja savršena je ako imate baš ono malo prostora u kupaonici s kojim ne znate što biste. Za ovaj veseli kutak postavite jedan stolić, trendi uokvireni citat koji će vam svaki put izmamiti osmijeh na lice i nekoliko biljaka.

@thekatieday/Instagram

8. Viseći vrt

Ako ste raspoloženi za malo veći zeleni projekt u svojoj kupaonici, napravite viseći vrt. Uzmite stare ljestve, dobro ih pričvrstite za strop i na njih objesite svoje biljke puzavice. Ovaj detalj stvorit će pravi wow efekt u vašoj kupaonici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti