Uz ove trikove osvježite dosadnu kuhinju

Piše: Redakcija

Već po navici uvijek na sto stavljamo iste salvete, stolnjake ili trake za prekrivanja stola, godinama imamo iste zavjese, pa i kutijice za začine ili košarice. Pa iako nam je to nekad bilo najljepše i zadovoljavalo sve postavljene estetske kriterije – dosadilo je. No, to ne znači da odmah morate u kupovinu. Dovoljno je samo malo mašte.

Posudice za začine možete omotati u voštani papir i sve svezati rafijom.

Posudice za različite vrste octa zamijenite zanimljivim staklenim bočicama koje su sigurno ostale negdje u ostavi, a lončanice s cvijećem “obucite” u podatni filc.

Nabavite začine – ružmarin, majčinu dušicu, tamijan, lavandu… Uz što će u kuhinji biti korisni, lijepo izgledaju, prostor će ispuniti svojim zavodljivim mirisom i štiti od neželjenih kukaca. Začine možete zasaditi pojedinačno u lončanice, ili u sanduku napraviti svoj mirisni vrt koji ćete postaviti na prozorsku dasku.

Napravite novi raspored kuhinjskih pomagala koje držite na vidljivom mjestu, a umjesto na stolu, vazu s cvijećem držite na radnoj plohi, neće uvijek smetati.

Ako ste spremni ponešto i investirati, stavite na prozor nove zavjese, potpuno drukčije od onih koje ste imali do sada, a u zdjelu za voće stavite, naprimjer, vodu s plutajućim svjećicama.

Na tržnici kupite vijenac bijelog luka i feferona, pa ih objesite na zid ili vrata kuhinjskog ormara.

Igrajući se savitljivom žicom, koju možete uredno saviti pomoću staklene boce, napravite zanimljivu instalaciju, okitite je laticama svilenog cvijeća i lišća pa instalaciju objesite o strop.

Ako je vaša kuhinja i do sada bila pretrpana različitim detaljima, jednostavno sve maknite i uživajte u čistoći prostora. Takav prostor može se dekorirati samo s nekoliko citrusa na stolu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti