Bojom protiv sivih oblaka: Žuti detalji u domu za ugodnije ljetne dane

Piše: Redakcija

Žuta je jedna od najveselijih i najtoplijih boja. Najčešće je povezujemo s ljetom i Suncem. Iako je mnogima draga, nije prvi odabir prilikom uređenja doma jer se bojimo da moćne i upečatljive nijanse nećemo znati dobro iskombinirati s ostatkom palete boja zastupljene u našem životnom prostoru.

Moćne i tople nijanse vrlo su upečatljive i upravo zbog toga mogu postati vrlo zanimljiv ukras vašeg doma. Ako niste spremni na velike promjene i želite se zadržati samo na odabiru žutih detalja, u nastavku provjerite naše prijedloge za uređenje.

 

  1. Spavaća soba

Spavaća soba idealna je za igru s bojama. Pronađite jednobojnu žutu posteljinu ili neku ukrašenu zanimljivim uzorkom i dobili ste instant osvježenje prostora. Noćni ormarić u žutoj boji ili žute zavjese također su dobar odabir.

  1. Kupaonica

Žuti kupaonski tepih, vaza sa žutim svijećicama ili žuti držači za četkice i sapun samo su neke od ideja kojima možete osvježiti prostor. Odvažniji se mogu odlučiti na žute zidove ili kadu u žutoj boji.

  1. Dnevni boravak

Ukrasite kauč s nekoliko žutih jastučića, na ormarić stavite žutu lampu ili vazu i prostor će postati ljepši. Uživajte i u komadima namještaja žute boje. Tako će, naprimjer, žute fotelje sigurno postati glavna zvijezda vašeg dnevnog boravka.

  1. Kuhinja

Iskoristite kuhinjske elemente za igru sa žutom bojom. Žuto posuđe poput tanjura i šoljica, podmetači u žutoj boji i razni drugi detalji sjajno će pristajati kuhinjskom prostoru.

  1. Trpezarija

Zanimljiv detalj za trpezarije svakako su zavjese koje žutom bojom u prostor unose svjetlo i svježinu. Isti efekt ima i žuti stolnjak koji može biti jednobojan ili  ukrašen žutim uzorkom. Možete odabrati i žute stolice ili sto.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti