Pet savjeta kako koristiti tamno plave tonove u uređenju interijera

Piše: Redakcija

Korištenju tamnih tonova prilikom uređenja interijera treba pristupiti s posebnom pažnjom, budući imaju tendenciju prostor činiti naizgled manjim i ne baš optimističnim.

Ipak, tamno plava boja se sve više koristi u uređenju interijera jer svojim hladnim tonovima prostoru daje naznake elegancije i strahopoštovanja.

Evo nekoliko stvari na koje treba pripaziti ukoliko se odluičite pri uređenju interijera koristiti tonove morskih dubina.

 

  1. Ukoliko bojite zidove u tamno plavo budite sigurni da je prostor dovoljno velik te da neće izgledati skučeno i depresivno.

  1. Kada prostorom dominiraju tamno plavi tonovi osvježite ga drvenim elementima i kožnim namještajem svijetlo smeđih tonova.

https://www.instagram.com/p/BlSO4NjDU0i/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

  1. Veliki prozori i obilje svijetlosti su glavni preduslovi koje prostor mora zadovoljiti prije nego što se krene zidove bojiti u tamno plave nijanse.

  1. Tamno plavi namještaj se savršeno uklapa u prostore kojima dominira bež boja, a dobro podnose i mat zlatne detalje.

  1. Vratnice kuhinjskih elemenata tamno plave boje najbolje je kombinirati sa svijetlim radnim površinama kako bi prostor dobio na svježini.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti