Koža pamti, pripremite je za jesen

Piše: Redakcija

OSAM KORAKA DO ZDRAVE KOŽE

  1. PILING TIJELA

Kako biste kožu regenerirali, hidratizirali i pripremili je za izlaganje hladnoći, prije svega je potrebno uraditi piling tijela. Piling je odličan način da se ujednači ten i da se koži pomogne u obnavljanju površinskog sloja.

  1. HRANJIVA MLIJEKA

Kako biste sačuvali preplanulost, kožu treba dodatno nahraniti. Osim hidratantnih preparata preporučuju se i proizvodi na bazi uree za dodatnu njegu (stopala, laktovi, koljena). Za njegu tijela birajte hranjiva mlijeka, jer proizvodi s dominacijom vodene komponente mogu dodatno isušiti kožu.

  1. HRANJIVE KREME

Neophodni su i hidratacijski tretmani kako bi se nadoknadila izgubljena vlažnost i kako bi koža bila sjajna i lijepa. Nakon pilinga nahranite kožu kremama ili balzamima, a na lice možete staviti domaću masku od jogurta i meda.

  1. MASAŽA

Nježna masaža kože potaknut će mikrocirkulaciju, povećati dotok kisika, olakšati izmjenu tvari i ubrzati obnovu kože. Na tržištu postoje četke nježnih nastavaka ili se s oprezom mogu koristiti frotirne rukavice za masažu kod kuće.

  1. MEZOPORACIJA

Osim suhoće kože tijela, većini se nakon ljeta pokvari ten i nastanu pigmentacijske mrlje. Sunce također potiče i razvoj kapilara i koža izgleda suho. Potrebno je profesionalno očistiti lice, te ga nahraniti njegom koja vam najbolje odgovara. Najbolja rješenja za to su hiperpigmentacijski tretmani te mezoterapija.

  1. TRETMANI

Najbolji rezultati u njezi kože postižu se kombinacijom različitih tretmana. Profesionalni tretmani znatno skraćuju vrijeme oporavka kože i postižu se bolji rezultati. Potrebno ih je samo nekoliko tokom godine, dok ostalu njegu možete i sami odraditi kod kuće uz pravilan izbor proizvoda.

  1. PEDIKIR

Pedikura je obavezan tretman koji treba uraditi nakon ljeta kako bi, što je više moguće, izbjegli probleme sa stopalima tokom godine.

  1. NJEGA USANA

Nikako ne zaboravite na usne. One zahtijevaju posebnu njegu, jer nemaju lojne žlijezde koje izlučuju esencijalne masti. Ujedno, usne zadržavaju manje vlage. U svakodnevnoj njezi koristite balzame. Vazelin, shea maslac, pantenol, vitamin E su sastojci koji vlaže usne.

Pročitajte još