Ljepota

Proizvodi koji su zauvijek promijenili beauty navike

Mjerila ljepote kao i sve uz njih povezano prirodno su evoluirali kroz vrijeme. Novi trendovi i način na koji treba izgledati se mijenja iz sezone u sezonu. Ipak, neki proizvodi su zauvijek promijenili način na koji se njegujemo i šminkamo te postavili nove standarde. Veći dio njih sigurno i danas koristite.

 

Eyliner

Još su se stari Egipćani u želji da naglase svoj odvažan karakter šminkali na način da su povlačili crnu crtu na gornjem kapku. Legendarni cat-eye look teško bi se mogao zamisliti bez onoga što danas nazivamo eyelinerom, odnosno tušem za oči. Dakle, trend koji seže 12 hiljada godina unazad se 1920-ih nametnuo kao moda kakvu danas poznajemo, a eylinere u svim bojama i danas rado koristimo.

 

Crveni ruž

Kao i Eyliner, crveni ruž također ima porijeklo u starom Egiptu. U to vrijeme se crveni pigment dobijao od buba grimizne boje i mrava. Danas je crveni ruž standard, klasik poput male crne haljinice, kojeg skoro svaka žena ima. To ni ne čudi jer već samo crveni ruž može biti dovoljan da vaš izgled učini senzacionalnim.

 

Highlighter

Posvjetljivanje lice uz pomoć svjetlucavih čestica koje mu daju radijantan izgled je novi trend, no konturiranje kao takvo također seže daleko u prošlost. Još u 16. stoljeću su britanski glumci koristili kredu kako bi posvijetlili lice jer su željeli da publika bolje vidi njihovu facijalnu ekspresiju.

 

 Umjetne trepavice

Ima nešto čarobno u tome što izgledu učini par umjetnih trepavica. Taj sanjivi,  zavodnički pogled, odnosno umjetne trepavice,  patentirala je 1911. godine Anna Taylor, a tadašnji oblik se i danas koristi.

 

Fen za kosu

Način na koji danas oblikujemo svoje frizure bi bio nezamisliv bez fena za kosu. Prvu verziju fena za kosu je osmislio 1888. godine francuski frizer i inovator Alexandre-Ferdinand Godefroy.

 

Lakovi za nokte

Svi žele imati lijepo uređene nokte. Iako se tragovi nail arta mogu pronaći u davnim vremenima, glossy manikura kakvu danas koristimo je nastala 1920-ih. Za tu svrhu koristila se boja za automobile koja se prilagodila noktima, a 30-ih su holivudske dive popularizirale “moon manicure”.

Pratite nas na društvenim mrežama