Matea Jovanović Nešić: Talog od kafe za njegu lica i tijela

Piše: Redakcija

Posao blogerice podrazumijeva da o onome što reklamirate najbolje znate. Blogerica Matea Jovanović Nešić osim reklamiranja određenog proizvoda, veoma vodi računa da koristi proizvode koji su se pokazali kao izuzetno dobri.

„Kada je riječ o njezi kože, dobra krema za hidrataciju je obavezna.“

Prvi make-up pokušaj

Prvi put sam se počela šminkati sa 13 godina, no tada je biti našminkan značilo maskara i sjajilo. Konkretnije, s tušem i sjenilima sam krenula s 15 i sve što ću reći je da je blendanje za mene bilo nepoznanica.

Skupo vs. jeftino

Ne mislim da su skuplji proizvodi nužno i bolji. Ovisno o proizvodu i preferencama. Dogodi se često da su skupi proizvodi puno bolji od jeftinijih, ali i obrnuto. No, barem kada je riječ o sjenilima, iz iskustva mogu reći da su skuplji brendovi ipak u prednosti.

Standardna beauty rutina

Moja beauty rutina ovisi o raspoloženju, ali kad sebi dam oduška, ona uključuje puder s dobrim prekrivanjem, obavezne crvene obrve, blage konture i rumenilo, istaknute oči, tamni ruž i jaki highlighter, neko bi rekao da izgledam kao drag queen, ali ja to volim.

Ovisna sam o…

Golden Rose pro vitamin tuš za oči

Essence Liquid Ink waterproof tuš za oči

Afrodita Hydra Patch krema za suhu kožu

Kada je riječ o make up-u, neizostavan je tuš za oči. Rijetko se desi da izađem vani bez linije na kapcima, pa makar ne nosila puder ili čak maskaru. Najdraži tuševi su mi Golden Rose pro vitamin i Essence Liquid Ink waterproof. Trenutni favorit za njegu kože mi je Afrodita Hydra Patch krema za suhu kožu.

Mirišem na…

Avon Far Away

Giorgio Armani – Si

Od onih sam osoba koja još nije pronašla svoj parfem. Ja to gledam prema raspoloženju, pa ih volim imati nekoliko. No, ipak uvijek težim, pomalo orijentalnim, „ozbiljnijim“ parfemima. Trenutno najčešće koristim Avon Far Away i Giorgio Armani – Sí.

Sezonski neseser refresh

Saint and Sinner paleta

Super Brow pomada za obrve

Urban Decay x Kristen Leanne paleta sjenila

Odavno sam željela nešto od Kat von D kozmetike, a ove godine sam zahvaljujući suprugu došla u posjed Saint and Sinner palete u koju sam se zaljubila na prvi pogled, a nedavno mi je prijateljica poklonila njihovu Super Brow pomadu za obrve – za ekstra crveni efekat. Također mi je i jako drago što sam uspjela dobiti Urban Decay x Kristen Leanne paletu sjenila Kaleidoscope dream, jer je bila u limitiranoj kolekciji.

Otkriće godine

Afrodita gel za tuširanje

Ne postoji nešto što me je posebno oduševilo, ali kada je riječ o kozmetici za higijenu, Afrodita gel za tuširanje od jojobe je nešto najdivnije što sam probala ove godine i ne znam zašto ga prije nisam kupila.

Usne

Golden Rose tečni mat ruž za usne

NYX Liquid Suede ruž za usne

Volim ruževe, a tečni mat ruževi su mi posebno dragi. Ponekad odlutam u svijet sjajnih ili metalik, ali se uvijek vratim matićima. Najviše volim tamne ruževe, smeđe, bordo, ljubičaste, pa ponekad nosim i zelene i plave. Golden Rose tečni mat ruževi su odlični i definitivno su čak i bolji od nekih skupljih. Volim i NYX Liquid Suede ruževe.

Puderi

Inglot AMC tečni puder

Essence banana kameni puder

Kada želim full glam look, biram pudere s jačom moći prekrivanja, no za dnevne potrebe više volim neke sa srednjom i tu mi se Inglot AMC tečni puder pokazao odličnim. Super je za suhu kožu kakva je moja, srednjeg prekrivanja, a lijepo se i nadogradi do jačeg. Ugodno iznenađenje za kameni puder je Essence banana kameni puder, odličan za setiranje područja ispod očiju.

Oči

Kat von D paleta

MakeUp Revolution paleta

Pupa Milano Vamp

Sjenila su moja ljubav, posebno kada su lijepo složena u paletama. Iako za posao koristim većinom neutralna ili u rozim nijansama, uvijek me privuku šarene palete, a osim Kat von D i Urban Decay paleta, biram i MakeUp Revolution palete, imaju odličan omjer cijene i kvalitete, a trenutni favorit mi je njihova Flawless 4 paleta. Maskaru biram Pupa Milano Vamp klasičnu i definition.

Završni look

Essence Luminous Matt

Deborah Milano Hi-Tech rumenilo

Pupa Milano Like a Doll

Bronzer ne koristim toliko često, no kada koristim moj izbor je Essence Luminous Matt bronzer, jer je odličan za moju svijetlu put. Jedno od najdražih rumenila mi je Deborah Milano Hi-Tech rumenilo u nijansi 46 Rosa Pesca i Pupa Milano Like a Doll u nijansi 200

Beauty ikona

Linda Hallberg

Linda Hallberg, švedska make-up umjetnica, koja je prije koju godinu pokrenula i svoj brend. Pratim je dugo i uvijek me oduševljava. Njen opus obuhvaća širok spektar tehnika i stilova, te mi je zaista velika inspiracija.

Oči vs. usne

Kada se šminkam dam sebi oduška, pa naglasim oboje. No, ako bih morala izabrati jedno, to bi bile oči. Make-up je za mene oblik umjetnosti i igranje sa sjenilima za oči mi daje više slobode i prostora za kreativnost, tako da ponekad znam iskoristiti širok spektar boja i kreirati dugu na očima.

Moje beauty nesavršenstvo

Oči. Volim svoj oblik očiju i to što imam dovoljno velike kapke da ih ukrasim kako želim, no nervira me što su mi kapci malo spušteni pa to nikad nije u potpunosti kako sam zamislila, no, ne bih ih mijenjala.

Prirodni recept

Odličan piling za tijelo od kafe, talog od domaće kafe, a može i u suhom obliku, se pomiješa sa smeđim šećerom i uljem po izboru, ja koristim kokosovo. Odlično ukloni mrtve stanice kože, pomaže u borbi protiv celulita, a i miris kafe je predivan. Također se talog od kafe može koristiti kao maska za lice, samo umjesto kokosovog ulja može jojobino, a umjesto šećera med. Napravi blagi piling lica, te je ostavi nahranjenom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti