Zerina Šemsović: Nezamjenjiva je maska od banane i limunovog soka

Piše: Redakcija

Nakon samo jednog pogleda na Instagram profil poznate bh. blogerice Zerine Šemsović bit će vam jasno da je jedna od onih žena koje puno pažnje posvećuju svom izgledu. Svakodnevno nanošenje make-upa zahtijeva pažljivo biranje proizvoda koje koristi, zbog čega Zerina u svom neseseru ima sve više preparata na prirodnoj bazi.

Prvi make-up pokušaj

Maskaru sam prvi put koristila krajem osmog razreda, a prvi puder sam kupila u drugom razredu srednje škole. Tada nije bilo puno izbora i make-up noviteta, kako onih u tehnikama, tako i onih koji se tiču proizvoda, te sam sretna što sam bila djevojčica koja je zaista izgledala kao djevojčica.

 Skupo vs. Jeftino

Onog trenutka kada sam počela čitati sastav, a ne ime proizvoda koji kupujem sam shvatila da proizvodi dobrog sastava ne moraju biti skupi. Veliki dio moje preparativne kozmetike čine Alverde i Lush proizvodi, a to su marke koje prodaju odličan sastav po zaista pristupačnim cijenama.

 Standardna beauty rutina

Volim da ujutru očistim lice prvo toplom vodom i pjenom, a zatim što hladnijom vodom kako bi se zatvorile pore. Hladna voda me razbudi, a istovremeno održava i čvrstinu kože.

 Ovisna sam o…

Zauvijek i samo o kokosovom ulju i ne postoji dio kože, kose ili organizma kojem ovo ulje, ukoliko je kvalitetno, ne može pomoći ili ga preporoditi. Riječ je o organskom, hladno cijeđenom ulju koje kupujem u apotekama.

 Mirišem na…

Razigrani sam blizanac koji voli mijenjati sve i svašta, ali na ovo pitanje ću dati poprilično dosadan odgovor. Oduvijek mirišem na Calvin Klein One ili parfeme kojima je glavna nota mošus.

 

 Sezonski neseser refresh

S obzirom na to da sam nedavno počela čitati sastav proizvoda, te istraživati u tom smjeru, zamijenila sam većinu proizvoda u svojoj kozmetičkoj torbici. Trenutno najviše koristim proizvode na prirodnoj bazi, a favoriti su mi Alverde pjena za čišćenje lica od kamilice, Lush Vanishing krema za lice, te Nature box šampon, regenerator, losion i gel za tuširanje s kokosovim uljem.

 

Otkriće godine

DM ulje od čajevca i njegov učinak na kožu i njeno čišćenje. Često zaboravimo koliko nam je priroda naklonjena kada je o ljepoti riječ.

 

 Usne

Kada je o ruževima riječ nemam granice ni pravila i zaista volim sve boje i strukture. Smatram da je boja ruža zapravo završni pečat i odraz mog raspoloženja tog dana. Nisam sigurna koliko ruževa imam, ali sigurno znam da imam više nijansi nude i crvene, a ni roze, narandžaste i plave mi nisu strane. Uvijek pronađem priliku za osmijeh u boji, ali ipak moram izdvojiti Mac Kinda Sexy ruž koji mi je uvijek u torbi i koji volim kombinirati s olovkama za usne različitih boja.

 

 Puderi

Za mene je iz drogerijskog asortimana najbolji puder i s najboljim sastavom Healthy Mix iz kozmetičke kuće Bourjois. Puder nam uvijek mora biti najkvalitetniji, poslije kreme, kada govorimo o prepratima koje nanosimo na kožu. Puder koji zaslužuje cijenu koju ima je Estee Lauder Double Wear i definitivno je savršen za jači make-up jer ne šteti lice i kožu.

 

 Oči

 

Mislim da ne znam živjeti bez smeđe sjene za oči jer plavim očima zemljani tonovi najbolje pristaju. Savršena paleta za svaki dan, ali i za putovanja je Pupa Art Matte paleta koju već godinu koristim uz svaki make-up look. S maskarama je kao i s ruževima, te volim eksperimentirati i koristiti ljubičaste i plave nijanse. Do sada najdraža maskara mi je Lash Crown iz Max Factor asortimana koja moje tanke i kratke trepavice zaista prikaže u najboljem mogućem svjetlu.

 

Završni look

Koristim i rumenilo i bronzer, te mislim da za lijep i prozračan make-up jedno bez drugog ne idu. Godinama sam vjerna bronzeru  Bahama Mama iz The Balm kompanije, a još uvijek nisam našla rumenilo koje će me pratiti vječno. Nijanse rumenila mijenjam u skladu s vremenskim uslovima, a koristim smeđa, ljubičasta, roza i rumenila boje breskve.

 

 Beauty ikona

Jedna i jedina Grace Kelly koja je ikona stila i make-upa. Ona je primjer kako je njegovana i jednostavno obučena žena uvijek prelijepa. Ona je pokazatelj da treba ulagati u spoljašnji izgled, ali ne i pretjerivati usljed čega se može zaboraviti ono unutrašnje.

 

 Oči vs. Usne

To zavisi od raspoloženja, ali nerijetko naglasim oboje istovremeno.

 

 Moje beauty nesavršenstvo

Beauty greške se mogu pretvoriti u grozna iskustva te se trudim da moja beauty rutina bude što je moguće savršenija.

 Prirodni recept

Najbolja kozmetika dolazi iz frižidera. Volim jednom sedmično napariti lice kamilicom i uljem čajevca, te nakon toga nanijeti masku koju sama pravim od banane i soka limuna. Ova maska podmlađuje kožu i rješava problem natečenosti lica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti