Alma Subašić: Najbolji beauty savjet dobila sam od mame

Piše: Redakcija

Bh. interpretatorka sevdaha i arhitektica Alma Subašić preferira laganiju šminku. Njega lica joj je najvažnija, pa stoga koristi svaku moguću priliku da kožu odmori od teške šminke. Almin zaštitni znak je pozitivna energija praćena stalno prisutnim osmijehom na njenom licu. 

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Uglavnom ne provodim previše vremena šminkajući se i za nekih 20 minuta moj večernji make-up je gotov. Volim jednostavnost i džim se parole: „Manje je više“. Koristim puder, maskaru, ruž i malo rumenila

PROIZVOD O KOJEM SAM OVISNA

Ne ovisim o proizvodima ali ako bih morala izdvojiti jednu stvar koju najviše koristim onda bi to bila Avene hidratantna dnevna krema.

OMILJENI PUDER

Isprobala sam više pudera i uvijek se vraćam L’oreal Perfect Match puderu.Vjerna sam mu godinama.

MIRIŠEM NA…

Najdraži parfem ikada kupila sam u Grassu u Francuskoj u tvornici parfema. Ovaj grad je svjetska prijeestonica parfema i nalazi se u miomirisnoj Provansi.  Njihovi parfemi nemaju naziv ali im kažete šta otprilike volite i onda vam oni odaberu vaš savršeni parfem. Moj miris u sebi ima notu cimeta i male zlatne čestice koje kada raspršite ostaju dugo na vratu.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Nemam najdraži brend. Kombiniram proizvode i vjerujem da svaki brend ima više proizvoda koji se izdvajaju od ostalih i mogu se odlično kombinirati.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Njega lica je najvažnija. Česta snimanja i koncerti zahtijevaju profesionalni make-up pa se trudim da se odmorim od šminke kad god to sebi mogu priuštiti. Bitno mi je da hranim svoju kožu, kao i da svakodnevno očistim lice, a povremeno uradim prirodni piling i stavim masku. Trudim se i da moja ishrana bude zdrava i raznovrsna, jer sam primijetila da to poprilično utiče na moju kožu.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

– Ne izlazim (smijeh). Ljepota dolazi iznutra i ako se ne osjećam najbolje to se vidi na mom licu i tada ni  make-up ne pomaže. Trudim se da se oraspoložim sitnicama, meditiram i odmaram.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Uglavnom kupujem ciljano i tražim ono što mi fali.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

– Ne štedim na omiljenim proizvodima, koji su ujedno i u mojih top pet, te ih imam i u malim bočicama  jer često putujem. Uštedim samo onda kada su ti isti proizvodi na akciji.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Najbolji beauty savjet sam dobila od mame Jasminke: „Uvijek očisti lice prije spavanja i koža će ti biti zahvalna“.

SKUPO VS. JEFTINO

Često sam dobijala  preporuku za sjajan proizvod koji meni  jednostavno ne odgovara i tada sam shvatila da moram slušati svoju kožu i unutrašnji osjećaj.

 

PSssssttt….Sakrij umor na licu

– Najbolji proizvod za pokrivanje podočnjaka, koji po potrebi koristim, je Maybelline Anti-Age korektor. Niko neće primjetiti da niste spavali proteklu noć i čak će vas pitati kako izgledate tako svježe. Desilo mi se to.

 

 

Prvi make-up pokušaji

Moj prvi pokušaj  je bio nekad krajem osnovne škole ili početkom srednje. Krišom sam uzimala maminu šminku i gledala tutoriale šminkanja na internetu. Koliko se sjećam, pokušaji su se završavali jako loše jer sam shvatala da ne mogu ponoviti niti jedan jedini potez. Do sada sam se već poprilično usavršila.

 Beauty tretman

Volim otići na profesionalni tretman lica i smatram da su jako korisni. Također volim i prirodne tretmane za kosu, kožu i lice koje brzo pripremim kod kuće i koji najbolje nahrane moju kožu. Mnoge sam pronašla u knjizi „Bakine kućne tajne“ koju mi je kupila moja nena, a koja nudi korisne recepte za zdravlje i njegu tijela.

 Prirodni recept

Koristim odličan i vrlo jednostavan prirodni piling za sve tipove kože. Sprema se tako što dvije kašičice meda pomiješati sa jednom kašičicom  šećera. Nanijeti smjesu na vlažno lice i kružnim pokretima masirati kožu lica. Sve ostaviti da stoji pet minuta i onda isprati mlakom vodom. Sastojci će skinuti odumrle ćelije kože, a lice će biti glatko i mekano.

MUST-HAVE MLIJEKO ZA TIJELO

Dobitna kombinacija su mi Le Petit Marseillais Shea Butter i Sweet Almond & Argan Oil Nourishing Body Milk Lotion jer odlično hrane suhu kožu. Sve što miriše na badem, a iz  Marseillais-a je, prosto moram imati.

 

Ovo je posebna cjelina nemoj u krug, u kocku poslat cu ti urneka pa izaberi fin

 Mojih top pet

  1. L’occitane Shea Face Comforting Oil. Hrani kožu i ne ostavlja sjaj, a uz to i miriše savršeno. Nanesem ga pred spavanje.

  1. Avene Hydrance Optimale hidratantna krema za svaki dan.

  1. L’oreal True Match, daje blistav ten i savršeno odgovara mom licu.

  1. Max Factor 2000 Calorie je moja must have maskara.

  1. Labello care&colour nude je savršeno za dnevni make-up i njegovane usne.

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti