Mia Kozo: Maska od smeđeg šećera i kokosovog ulja moj je must have

Piše: Redakcija

Mostarka Mia Kozo jedna je od najpopularnijih bh. blogerica i fashionistica. Kao i svaka mlada djevojka mnogo pažnje posvećuje svom izgledu, a s obzirom na to da je završila školu šminkanja, Miji je  izbor odgovarajućih kozmetičkih preparata izuzetno važan. No, iskustvo ju je naučilo da najskuplji proizvodi nisu nužno i najbolji . 

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Otprilike mi treba nekih 45 minuta. Znam da zvuči predugo, ali kada je večernji izlazak u pitanju volim kreativno da se izrazim. Dobitna make-up kombinacija mi je definitivno neki glittery smokey eye i nude ruž.

PROIZVOD O KOJEM SAM OVISNA

Ovisna sam o proizvodima za njegu kože lica i tijela. Većinom su to proizvodi marke Alverde, koji su na prirodnoj bazi i njihov sastav mi totalno odgovara.

OMILJENI PUDER

Ipak imam dva, oba su jako slična samo je razlika u cijeni,  a to su Estee Lauder Double Wear i L’oreal Infallible Matte. Volim kada puderi imaju maksimalnu moć prekrivanja i kada vam ne treba mnogo da prekrijete cijelo lice i dobijete taj flawless efekat.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

To je jako teško pitanje jer je moja make-up kolekcija i više nego obimna ali ako bih birala brendove koji su spoj kvalitetnog i postojanog onda su to definitivno: MAC Cosmetics, Huda Beauty i Morphe.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

I za jutarnju i noćnu njegu lica, sve ukupno, izdvojim nekih 30 minuta svakog dana. Njega podrazumijeva piling (dva do tri puta sedmično), pranje lica gelom, čišćenje tonikom i na kraju stavljanje kreme.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Kada se osjećam loše volim da dan iskoristim tako što ostanem u kući, stavim masku na kosu i lice, te čitam neku dobru knjigu. Poslije toga se osjećam preporođeno.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Počela sam da se šmikam kada sam krenula u srednju školu i prvi pokušaj nije bio obećavajući. No, sada kada sam neko ko je završio školu šminkanja mogu reći da sam prezadovoljna svojim umjećem.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Ranije sam kupovala proizvode koji su imali predivno pakovanje jer je to na mom stolu za šminkanje izgledalo preslatko. Međutim, od kako sam počela više da se bavim make-upom gledam kvalitet, postojanost i sastav proizvoda koji je jako bitan. 

(NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Štedim na stvarima koje nisu toliko ključne za dobar make-up kao što su, naprimjer, rumenilo, highlighter i neki proizvodi za obrve. No, kada su u pitanju primeri i puderi, na njih trošim najviše novca i ukoliko je kvalitetan proizvod nije mi bitna cijena. Jako mi je bitno da zadovoljava moje potrebe.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Da obavezno skinem šminku prije spavanje, te da ne diram lice rukama. Taj savjet sam dobila od mog kozmetologa Ivane Mlikote.

SKUPO VS. JEFTINO

Skupi proizvodi apsolutno nisu najbolji i u to sam se uvjerila u posljednje vrijeme. Plaćate ime brenda, ali ne i proizvod. Vjerujte mi da je jako puno kvalitetnih i dobrih proizvoda koje možete kupiti za jako malo novca.

 Mirišem na…

To je najintimniji i najosobniji beauty proizvod i izbor parfema puno govori o vama. Najdraži parfem mi je definitivno originalni Chloe i Lancome – La vie est belle. Volim žive i snažne parfeme, po kojima budete prepoznatljivi.

 

 PSssssttt….Sakrij umor na licu

Kod mene se umor najviše vidi na podočnjacima, a to vrlo lako sakrijem dobrim korektorom. Koristim Maybelline Fit Me u kombinaciji s Revolution Conceal & Define korektorom, a setiram ga sa svima dobro poznatim Laura Mercier Translucent puderom u prahu.

 

 Beauty tretman

Imam divan tim žena koje se brinu o mom izgledu, od frizure, obrva, trepavica, noktiju.. A od beauty tretmana jedino idem na čiščenje lica i smatram da ne treba eksperimentisati s puno tretmana. Najbitniji i najbolji je onaj kod kuće, kada se brinete sami o sebi i svom tijelu.

 Prirodni recept

Maska za suhu kožu od smeđeg šećera i kokosovog ulja. Smeđi šećer je i fizički i hemijski exfoliant jer je prirodni izvor glikolne kiseline, a kokosovo ulje hidrira kožu tokom i nakon pilinga. Uz sve to ima antibakterijska, antifungalna i antivirusna svojstva. Pravi se tako što tri kašikice šećera pomiješate s tri kašičice kokosovog ulja. Masku na licu držite 5-20 minuta.

 Must-have mlijeko za tijelo

Za tijelo koristim ulje i body butter linije The secret of Sakura od Rituals brenda. Volim kada proizvodi nahrane kožu,  a da je pri tome ne iritiraju i da jako lijepo mirišu.

 Mojih top pet

  1. Carmex Lip Balm

  1. Mac Upward Lash maskara

  1. Max Factor Bronze bronzer

  1. L’oreal Infallable Matte puder

  1. Nyx No Filter puder

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti