Šest načina da sakrijete sijede bez farbanja

Piše: Redakcija

Sigurno ne postoji žena koja voli kada se njena kosa prošara tankim bijelim linijama, odnosno sijedim dalakama. Tada se dame najčešće odlučuju za farbanje kose.

Ipak postoji nekoliko načina kako da sakrijete sijede i to bez farbe:

Pomjerite razdjeljak

Kosa obično prvo sijedi na razdjelju i zaliscima. Riješenje kojim možete sakriti sijede je to da jednostavno pomjerite razdjeljak u stranu.

Pletenice

Ako je kosa dovoljna dugo sijede dlake uvijek možete prekriti pletenicama. Ali svakako to ne mogu obične pletenice, nego tzv. „kruna“ pletenice.

Detalji u kosi

Ako imate kratku kosu ili jednostavno ne volite pletenice, pređite na detalje za kosu, odnosno rajfove, šnalice…

Bogati volumen

Na kosi koja odiše bogatim volumenom sijede se manje vide. Radite na tome da postignete volumen na korijenu kose, a i lokne vam mogu pomoći u prikrivanju.

Ne čupajte ih

Nikada ne čupajte sijede. Kada čupate dlaku iz korijena, oštećuje se njen folikul. Tim postpukom će kosa prestati da raste, a vama će ostati „ćelavi“ trag.

Prestanite da pušite!

Mnogi ljudi misle da kosa može brzo da osijedi zbog stresa, ali naučnici nikada nisu pronašli nijedan dokaz koji bi potvrdio ovu teoriju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti