Božena Lazarević: Usne i oči nikada ne naglašavam istovremeno

Piše: Redakcija

Posao manekenke je Boženi Lazarević nametnuo korištenje teške šminke, što je svakako uticalo na to da u privatno vrijeme, kada je daleko od objektiva kamere, bude jedna od onih žena  koje se ne šminkaju često. Za svoju njegu bira isključivo kvalitetne proizvode, a večernja beauty rutina i temeljno čišćenje lica su nešto što ne preskače

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Kako kad. S obzirom na to da sam vješta u šminkanju, ne izdvajam puno vreman za to. Najbrža i najefikasnija kombinacija mi je eyeliner i ruž u boji vina ili u nekoj drugoj tamnoj, elegantnoj nijansi. Ukoliko naglasim oči, onda su usne uvijek u nekim prirodnim tonovima. Nikada ne naglašavam i usne i oči.

BEAUTY TRETMAN

Na beauty tretmane idem rijetko, tačnije rečeno kad imam priliku da posjetim Beograd. Tamo posjećujem jedan salon u kojem, uglavnom, radim čišćenje lica i mezoterapiju. S tim tretmanima sam jako zadovoljna.

NE MOGU BEZ…

S obzirom na to da nosim ortodonski aparatić za zube najvažnije mi je da u kozmetičkoj torbici imam konac za čišćenje zuba, čačkalice i vosak. Zatim su tu labelo ili neka krema za usne, uglavnom Elizabeth Arden 8 Hours, te krema za ruke, malo pakiranje Dior Gipsy Rose parfema i gel za dezinfekciju ruku.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

I tu je prisutan veliki mix svega, ali preovladavaju „Huda Beauty“ i „Charlotte Tilbury“.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Više pažnje posvećujem večernjoj nego dnevnoj njezi. Dnevna njega mi podrazumijeva umivanje i nanošenje dnevne kreme La Prairie Caviar Cream Luxe i kreme za područje oko očiju La Prairie Skin Caviar Luxe Eye Lift. Uveče lice čistim Clarisonic Mia 2 četkom, a svaka tri ili četiri dana uradim piling lica s Ingea proizvodom. Nakon pilinga nanesem Charlotte Tilbury Magic Night kremu jer je dosta bogata i masna, te mi hrani kožu lica. Drugim danima koristim La Prairie de Nuit Anti Age kremu.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Iskreno i nemam nekih trikova. Mislim da nijedan trik, kao ni šminka, ne može sakriti to što se čovjek loše osjeća. Tu ništa ne pomaže. Zapravo, možda jedino može pomoći opuštanje uz dobru knjigu ili masažu.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Mogu reći da se moj prvi, samostalni make-up pokušaj desio relativno kasno, s nekih 18 ili 19 godina. Koristila sam samo maskaru, crnu olovku za oči i neki sjaj za usne. S bzirom na to da sam se modelingom počela baviti s nekih 16 godina uvijek su me šminkali profesionalni šminkeri, te sam mnogo naučila od njih. Uvijek sam ja bila zadužena za šminkanje drugih.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Nažalost, ali kada je kozmetika u pitanju, a posebno šminka, tu lako „padam“. Puno stvari kupim iako ne koristim, pa kasnije dijelim drugima jer meni samo skuplja prašinu.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Ono na čemu definitivno ne štedim su kreme i puderi. Mislim da je tu jako bitan kvalitet jer ipak ide na kožu lica. Ostatak šminke mi i nije toliko bitan, te su mi sjenila, rumenila i maskare mix skupih i poznatih brendova i onih koji se mogu kupiti u DM-u.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Što manje šminke, to bolje. Mislim da je zaista tako.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne vjerujem da su skupi proizvodi najbolji i ne vodim se time kada je šminka u pitanju, a i mnoge druge stvari.

 Mirišem na…

Iskreno nemam neki omiljeni parfem. Imam ih mnogo, kako onih s blažim mirisnim notama tako i onih s jačim koje biram za večernje izlaske, a koristim ih u skladu s raspoloženjem. Trenutno koristim Diorov novi parfem Joy, koji je izuzetno lagan, nenapadan i ima cvjetnu notu. Ljeti koristim Hermes parfeme i tu su, uglavnom,  Un Jardin Sur Le Nil i Victor&Rolf Flowerbomb.

Omiljeni puder

Iako nisam osoba koja se često šminka imam more pudera. Volim sve da isprobam, ali se uvijek vraćam na Giorgio Armani Maestro jer je lagan, baršunast i daje prirodan izgled. Za večernju i jaču šminku koristim La Prairie dermo Caviar puder.

 PSssssttt….Sakrij umor na licu

Nisam tip osobe koji ima tih problema, tako da vam zaista ne mogu otkriti neki trik. Meni kod umora jedino san pomaže.

 Prirodni recept

  1. Maska protiv bora koja se pravi tako što pomiješate jedno bjelance, pola kašike cijeđenog limunovog soka i pola kašike kokosovog ulja.
  2. Maska za hidrataciju kože koja se pravi od pola avokada i kašike maslinovog ulja.
  3. Prirodni piling koji se pravi od jednog bjelanceta, kašike jogurta i kašike šećera.

Bez obzira na to koju masku koristim, da li onu koju sam napravila kući ili neku kupovnu, lice uvijek operem i detaljno očistim, a zatim prekrijem peškirom koji je natopljen vrućom vodom. Na taj način se otvore pore i maska ima bolji učinak. Maske na licu držim između 15 i 30 minuta, detaljno ih isperem, te nanesem kremu ili serum.

Must-have mlijeko za tijelo

Više volim ulja nego kreme, a izdvojila bih La Mer The Infused losion koji je kombinacija mlijeka i ulja. Ljeti koristim Chanel N°5 L’Huile Corps i Clarins After Sun Shimmer ulje.

Ovisna sam o….

  1. Charlotte Tilbury Magic Night je savršena maska za lice, pogotovo nakon ljetnjeg izlaganja suncu i tokom hladnih zimskih dana.

  1. Clarisonic Mia 2 četka za čišćenje lica.

  1. La Mer The Infused losion za tijelo koji se, uz to što predivno miriše, ne lijepi i, iako je ulje, ostavlja baršunast trag na koži.

  1. Moroccanoil ulje za kosu koje je ne masti, a pruža joj potpunu njegu.

  1. Već godinama sam ovisna o Tigi Bed Head Headrush spreju za sjaj kose.

Pročitajte još