Kako pripremiti savršenu kupku

Piše: Redakcija

 

Kupanje nakon napornog radnog dana, osim higijenskih, može imati i druge prednosti ako se upražnjava na pravi način, a za to je potrebno vremena, malo novca i puno stila. Nekoliko umirujućih proizvoda tokom kupanja može pomoći izvući i druge prednosti tokom kupanja, što je pri brzom načinu života itekako neophodno. Stoga se za potpuno opuštanje i užitak preporučuju svijeće, ulja i soli. Organizam će vam biti zahvalan.

Donosimo vam 5 savjeta za savršenu kupku:

So za kupanje
Soli za kupanje su nepopularne, ali nude cijeli niz prednosti: od borbe protiv stresa i umora do smanjenja upala, umirivanja infekcija i detoksikacije kože.

Sredstvo za čišćenje tijela
Naravno da pri kupanju treba znati odabrati kupku, a svako će za svoju kožu pronaći ono što mu najbolje odgovara.

Mirisni sapuni
Uz mirisne sapune kupanje može biti još zabavnije. Jednostavno odaberite onaj s vašim omiljenim mirisom i ispustite ga u kadu.

Mirisne svijeće
Kupanje je dobro započeti uz mirisne svijeće, što će cijelu kupaonicu pretvoriti u čisti užitak. Većina mirisnih svijeća, naročito mirisa ruže, ima svojstva podizanja raspoloženja, što će vam uliti osjećaj opuštenosti i osvježenja.

Ulje za kupanje
Luksuzni proizvod od mješavine aromatičnih eteričnih ulja će opustiti vaše tijelo i um.

Slikovni rezultat za bath

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti