Merima Bašić: Najdraža mi je hidratizirana i lijepa koža

Piše: Redakcija

Kickboxerka Merima Bašić jedna je od rijetkih žena koje mogu bez makeup-a, a u situacijama kada odluči da koristi šminku preferira da ona bude jednostavna i diskretna. Oči su joj kaže, zaštitni znak, te joj ne treba mnogo da istakne svoju prirodnu ljepotu. Za njegu bira samo kvalitetne proizvode.

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Iako su takve prilike zaista rijetke, akcenat obično stavim na oči. Neke sjene koje se ne bih usudila nositi u dnevnoj varijanti koristim i kombiniram za večernji izlazak, a uz to koristim i ruž.

BEAUTY TRETMAN

Ne idem na beauty tretmane.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Teško pitanje za ženu koja apsolutno može bez make-upa. Ipak, Collistar mi je sasvim OK.

PROIZVOD O KOJEM SAM OVISNA

Zadnju godinu ne mogu bez Super stay ruža jer je nevjerovatno postojan i tu je čak i nakon dva treninga. Volim mat varijante i prirodne boje ruža, te ne volim prenaglašenost.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Klasično čišćenje prvo toplom, pa hladnom vodom, a zatim nanesem dnevnu kremu. Dakle, bez posebnih rituala i gubljenja vremena. Primarna njega kože mi se zasniva na pravilnoj prehrani, konzumiranju vode i snu. Toksine izbacim tokom treninga, a trudim se da ne boravim u zadimljenim prostorijama. Sve to je esencijalna njega organizma i kože. 

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Umijem se hladnom vodom i nastavim dalje. Izgled ne može uticati na to kako se osjećam.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

To je vjerovatno bilo u srednjkoj školi i izgledalo je, otprilike, kao i sada (smijeh). Nisam mnogo evoluirala kada je o makeup-u riječ.Volim naglasiti oči jer su same po sebi atraktivne i ne treba mi mnogo da istaknem ljepotu.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Ne trošim novac na bespotrebne stvari i obično znam po šta dolazim. O proizvodima se prethodno raspitam kod ljudi koji su ih koristili.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

S obzirom na to da ne koristim mnogo šminke ne štedim nikada i ne gledam cijenu, nego proizvođača i preporuku. Zaista ne bih štedila na nečemu što je na mojoj koži i očima, ali naravno da želim učinkovitost i opravdanost cijene.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Ima ih nekoliko, ali ih još uvijek nisam isprobala. Posljednji koji sam dobila je da koristim kokosovo ulje za regeneraciju kose, a to svakako planiram isprobati. Mada, danas su najbolji beauty savjeti kamera i filteri na mobitelu.

SKUPO VS. JEFTINO

U većini slučajeva je tačno da su skuplji proizvodi najbolji.

 Mirišem na…

Mugler Angel parfem koji me je oduševio još prije nekoliko godina kada sam ga dobila na poklon od prijateljice koja istinski poznaje moj karakter. Osvojio me je odmah jer u potpunosti odražava moju ličnost, te je istovremeno nježan i intezivan.

Omiljeni puder

Nemam najdraži puder, najdraža mi je hidratizirana i lijepa koža. Tečni puder rijetko koristim, te preferiram shinere koji naglase konture i daju sjaj. Catrice Sun Glow mi je odličan.

PSssssttt….Sakrij umor na licu

Shiseido korektor za područje ispod očiju i osmijeh na usnama.

 

 Prirodni recept

Još uvijek nisam probala niti jedan.

 Must-have mlijeko za tijelo

Nisam zaljubljenik u mlijeka za tijelo. S obzirom na to da sam veći dio dana u pokretu moja koža proizvodi znoj i mlijeko mi smeta.  Ipak, navečer, nakon tuširanja koristim Becutan dječije mlijeko.

 

 Mojih top 5

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti