Beauty: Prirodni preparati za uklanjanje podočnjaka

Piše: Redakcija

Muče vas podočnjaci? Donosimo vam nekoliko trikova pomoću kojih ćete ih se uspješno riješiti, a koji se zasnivaju na upotrebi prirodnih sastojaka: 

KROMPIR

Stavite ga u frižider na pet do deset minuta, a potom izrežite dva koluta, te ih smjestite na zatvorene kapke i područje oko očiju i ostavite da stoji 15 do 20 minuta. Ovo je odlično za vrećaste podočnjake – gotovo odmah se vidi smanjenje vrećica ispod očiju. Ponavljajte barem jednom dnevno.

 MLIJEKO

U hladno mlijeko uronite komadiće vate, lagano ocijedite te ih stavite na kapke i područje oko očiju. Meditirajte u ležećem položaju od 20 minuta do pola sata. Ovo je dobro i za upaljene oči i za podočnjake, ali treba provoditi barem jednom dnevno.

 KRASTAVAC

Ovo povrće je dugo poznato kao melem za oči i područje oko očiju. Krastavac je potrebno prije ohladiti, a potom kolutove staviti tako da pokrivaju oči i područje oko očiju. Odrijemajte nekih dvadesetak minuta i podočnjaci će se smanjiti, a okrijepit ćete i umoran um.

VREĆICE ČAJA

Smočite vrećice čaja po izboru u hladnoj vodi, a potom ih smjestite u frižider pet do deset minuta. Nakon toga stavite ih na oči i podočnjake i neka stoje od 20 do 30 minuta. Kada prođe ovo vrijeme, umijte se hladnom vodom. Posebno su dobri čajevi od kamilice ili zeleni čaj.

 BJELANCE

Razmutite bjelance jajeta i četkicom ga lagano nanesite oko očiju, odnosno na podočnjake. Kako se suši, osjetit ćete zatezanje, ali bi se i podočnjaci trebali smanjiti. Ostavite da stoji dvadeset minuta, a potom isperite hladnom vodom.

 HLADNA KAŠIKA

Kašiku stavite u zamrzivač da se ‘smrzne’, a potom najširim dijelom prislonite na podočnjake i držite dok se kašika ponovo ne ugrije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti