Grizete nokte: Evo kako da riješite taj problem

Piše: Redakcija

Grickanje noktiju ružna je navika koje se svakako treba riješiti. Naučnici su dokazali da predstavlja obrambeni siestem protiv stresa. Drugih načina rješavanja stresa ima napretek, a izgriženi nokti su prilično ružna slika. Također, grickanje noktiju sa sobom donosi niz zdravstvenih posljedica zbog stalnog unosa novih stotina bakterija i virusa.

Kako da prestanete gristi nokte? Kažu da je to navika koje se teže riješiti nego pušenja, savjeta ima dovoljno da će neki od njih upaliti.

Srodna slika

Naše bake i dede mazali su djeci prste ljutim papričicama ili feferonima, što se pokazalo korisnim iz više razloga, djeca nisu grizla nokte, a ruke su imale manje bakterija po sebi. Naravno, ako možete izdržati povremeni urlik djeteta koje stavi prste namazane ljutim feferonima u usta, vjerojatno ćete uspjeti.

Druga je mogućnost korištenje specijaliziranih lakova odvratnog okusa i mirisa koji su primjereniji djevojčicama i ženama koje žele prestati gristi nokte.

Šta god od toga primjenili, budite ustrajni i uskoro nećete morati skrivati ruke u društvu.

Srodna slika

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti