Leyla Hajrović: Kim Kardashian mi je otkrila tajnu

Piše: Redakcija

Supruga  bh. fudbalskog reprezentativca i zvijezde zagrebačkog „Dinama“ Izeta Hajrovića, Leyla,  uživa status prave fashionistice, a osim u outfite, mnogo ulaže i u njegu lica i tijela. Kupovina najskupljih make-up proizvoda na tržištu svakako joj nije prioritet, a za magazin „Azra“ Leyla otkriva svoje beauty tajne.

Kozmetička torbica

U kozmetičkoj torbici ne mogu bez pincete jer mi obrve brzo rastu, a uz to imam jako tamne i jake dlačice. Čupam ih svaki drugi dan. Moram imati i Anastasia Beverly Hills „Brow Wiz“ olovku za obrve. Iako imam relativno guste obrve volim malo da ih popunim naprijed i produžim. Na desnoj obrvi imam ožiljak koji sam dobila kada sam kao mala uzela saksiju, potrčala i okliznula se na parketu. Saksija je pukla na milion komada, a ja sam udarila licem i, hvala Bogu, rasjekla samo obrvu. Tu mi fali nekoliko dlačica i to volim da popunim. Godinama koristim Maybelline The Colossal Big Shot maskaru, a neizostavan je i Kylie Cosmetics „Show Angel“ highlighter. Mnogo volim highlightere, uvijek volim da dodam neki novi u kolekciju jer ga nanosim i kada ne stavim puder jer mi daje taj specifični „glow“. Inače, moja „go to“ varijanta tokom dana kada ne želim da se šminkam su: olovka za obrve, maskara, malo higlightera i neki gloss. Završim posao za dvije minute. Pudere često mijenjam, jer, realno, svaki drugi dan izađe neki novi. No, duže mi je omiljeni Huda Beauty „Faux Filter Foundation“ puder. Volim taj „full coverage“ look, kad puder pokrije sve nedostatke.

Vrijeme za šminkanje

Kada hoću da uradim full make-up lica koji podrazumijeva konturiranje, stavljanje trepavica i specijalan eyeshadow look treba mi 40 minuta da se našminkam. Ali to ukoliko se skoncentriram i samo šminkam. No, ja uvijek pustim neku muziku na telefonu, te otpjevam i po neku pjesmu i održim mini koncert tokom šminkanja ili odgovaram na poruke, pa se šminkanje lako oduži. Sve to, naravno, kada imam vremena i kada Izet nije tu. Kad je o dobitnim kombinacijama riječ, imam ih dvije. Kada nemam volje da se nešto posebno šminkam, ali moram na neki događaj onda ne stavljam sjene, nego samo maskaru i ruž jake boje, naprimjer tamno crveni ili braon. Ljeti volim da stavim jaku pink boju koja odlično ide uz tople dane. Bitno mi je da uvijek naglasim ili oči ili usne, ali nikako i jedno i drugo. Druga dobitna kombinacija mi je kada oči naglasim sa smeđim, zlatnim ili bakarnim nijansama i stavim nude ili blago rozi ruž. Jedina stvar koje nikada ne fali ni u jednoj ni u drugoj kombinaciji je higlighter. Njega ne smije da fali.

Ovisna sam o

Sephora Peeling vlažnim maramicama za skidanje šminke, kojima istovremeno odradite i piling. Zatim je tu Foreo Luna Fofo četkica za lice nakon čije upotrebe odmah osjetim da mi je lice čisto, mekanije i svježe. To je silikonska četkica koja vam traje nekoliko  godina i stvarno se isplati. Clinique Dramatically Different Moisturizing gel je odličan za kontrolu moje masne „T zone“, a ovu kremu koristim i kao primer ispod pudera.

Mlijeko za tijelo 

Volim Nivea Cherry Blossom losion za tijelo, mada iskreno ne koristim puno mlijeko za tjelo iako bih trebala. Ne da mi se da se tome posvećujem svaki put kada se istuširam, ali se tokom zime ipak trudim, jer se koža lakše isuši, a pogotovo meni koja odmalena imam blagi neurodermitis. Svi koji boluju od ovoga bi trebali da koriste proizvode koji sadrže morske soli, te da se što više kupaju u moru kada su na odmoru.

Parfem

Nemam najdraži parfem i vrtim nekih četiri ili pet dok se ne istroše. Najdraži su mi parfemi koje kupujem u Dubaiju jer obožavam „Oud“ parfeme koje Arapi proizvode jer su posebni i jako postojani, a ne kao pojedini brendirani koje naneseš, a za pola sata ništa ne osjetiš.

Make-up brend

Nemam najdraži make-up brend. U današnje vrijeme skoro svi poznati izbacuju make-up linije jer su shvatili koliko se tu obrće para, te svako želi svoj dio kolača. Zbog toga je jako teško naći brend koji konstantno predstavlja top proizvode, a ne gomilu novih stvari samo da bi bili konkurentni i da bi imali najluđi proizvod ili boju za „viral“ na Instagramu. Ipak, ako bih baš morala da izdvojim neki brend onda bi to od „drug store“ brendova bio Maybelline, a od „high“ brendova Huda Beauty i Jeffree Star Cosmetics.

Dnevna njega

Ujutru kada ustanem Foreo četkicom ili nekim wash gelom operem lice, a zatim ga obrišem. Važno je ne brisati lice peškirom nego lagano tapkati po licu kako ne biste stvorili još više bora. Nakon toga stavim bilo koji tonic i na kraju nanesem Clinique ili neku drugu kremu koju u tom momentu testiram. Ponekad, ukoliko se sjetim, stavim i neku kremu za područje oko očiju, ali to najčešće zaboravim. Navečer Sephorinim maramicama skinem šminku, lice ponovo očistim Fereo četkicom i wash gelom, obrišem ga, stavim tonic, hidratantnu kremu ili neku masku koja može da stoji preko noći. Moji beauty rituali ne traju duže od tri ili četiri minute jer se ne želim predugo zadržavati na tim stvarima. Ovako mi je kratko i slatko. Oni koji imaju masnu kožu bitno je da koriste bolje kreme u formi gela, a ne one masne i guste. I ono što je najbitnije je da nikada ne spavate sa šminkom, bez obzira na to koliko ste umorni jer je to nešto najgore što možete uraditi svom licu.

Pakovanje proizvoda

Mislim da ako neko izdvoji novac za nešto što mu „nije potrebno“, a realno šminka nije nešto što nam treba da bi mogli preživjeti nego spada u kategoriju „luksuznih proizvoda“, onda ta stvar treba da bude vrijedna novca koji je izdvojen. Iako je i to relativno jer u današnje vrijeme sve postaje skuplje, a kvalitet je sve gori. Kada izdvojim novac onda očekujem i kreativno, kvalitetno ili posebno pakovanje. Volim kada su proizvodi „teški“ u ruci tako da znaš šta držiš i za šta si izdvojio novac. Prije sam više „padala“ na pakovanje pa sam ponekad kupovala i stvari koje mi, možda, ne trebaju ali im je pakovanje bilo hit. No, danas na to gledam drugačije i kupujem ono što znam da ću upotrijebiti, ali naravno da uz to očekujem i lijepo pakovanje.

Prvi make-up pokušaj

Imam jako dobro pamćenje, ali pamtim samo bitne stvari tako da se ne mogu sjetiti s koliko godina je to bilo. No, sigurna sam da je katastrofalno izgledalo.

Beauty tretmani

Idem na micro-dermabrasion koji je odličan za skidanje „mrtvog“ sloja kože i koji podmlađuje lice, a koža bude mekana. Na ovaj tretman idem svako dva mjeseca, a osim toga ne radim ništa. Ponekad kući stavim neku masku na lice i to je to. Prije sam češće išla na tretmane, ali otkako sam otkrila proizvode koji mi odgovaraju za tim više nema potrebe. Problem je i to što se stalno selimo i onda svaki put trebam da tražim salon koji je dobar. Naime, dosta se razumijem u dermatologiju i primjećujem da na tretmanima prave katastrofalne greške, ili to da ne čiste opremu redovno i ne vrše dezinfekciju, te mi pada mrak na oči. Moraš proći puno salona koji ne valjaju da bi našao onaj pravi, a to je bacanje para i živaca.

Trik za dane kada se ne osjećam najbolje

Kada mi se ne sviđa kosa svežem rep ili stavim kapu. A kada mi se ne sviđa nešto na licu stavim velike naočale i onda bude OK.

Beauty savjet

Kim Kardashian mi je, kada smo se upoznale, otkrila da uvijek spava na svilenom jastuku jer tako spriječava pojavu bora i bubuljica na licu, kosa se ne mrsi, a frizura, posebno ukoliko kao ja stalno uvijate kosu, duže traje. Također mi je otkrila i to da joj je Jennifer Lopez savjetovala da spava isključivo na leđima jer ti se kada spavaš na strani „zgužva“ vrat i koža na dekolteu, zbog čega se brže pojave bore. Ja obožavam spavati na strani tako da mi to jako teško pada, ali je dokazano da je puno zdravije spavati na leđima zbog kompletne anatomije tijela tako da ću se potruditi da to promijenim.

Skupo vs. jeftino

Ne vjerujem da su skupi proizvodi najbolji. Jefitni i skupi proizvodi se prave u istim fabrikama i na kraju je razlika samo u brendu, odnosno imenu i cijeni. Tako je i u modi s, naprimjer, cipelama. Ima toliko fabrika u Italiji koje prave cipele za velike i skupe brendove, a u istoj se fabrici prave i cipele za jeftine brendove. Skoro uvijek na kraju platiš samo ime. Naravno, neko ko se razumije u materijale i detalje može skontati da je nešto bolje jer je kvalitetniji sadržaj, a pri tom je prošlo i kroz specijalnu proceduru pravljenja. Meni se desilo to da sam dobila alergiju na jednu skupu kremu, a kada sam stavila najobičniju Niveinu kremu koža mi je bila odlična.

Trik za umor

Mislim da dobra maskara obavi posao jer totalno otvori oči. Naravno, korektor pomaže kod prikrivanja umora, a rumenilo osvježi lice. Na sve to dodajte blagi ruž i odmah ćete izgledati svježe.

Prirodni recept

Gledala sam vjerovatno milion tutorijala na Instagramu o tome kako se prave neke ludilo maske, ali nisam tip za to. Volim probavati nove proizvode, ali nisam u fazonu da sama pravim maske. Jedina stvar koju koristim od tih „home made“ stvari je sirće. Pijem ga kada me muči stomak, a kada Izet ili ja imamo povišenu temperaturu obavezno su tu čarape i sirće. Ono je dobro i da ga naspete u kadu kada se kupate ili perete kosu jer regulira Ph stanje kože, pomaže protiv celulita, infekcija ili alergija na koži. Također je dobro i za opuštanje mišića. Inače, moj omiljeni „beauty hack“ za svaku ženu koja nosi štikle i pati od bolova nakon nekoliko sati u njima, je da noge tuširaju u kadi ledenom vodom do koljena. Probajte da izdržite što duže, a sigurno je da će vam i nakon minut biti bolje. Ono što je bitno je da voda mora biti ledena jer, ne kupaju se sportisti džabe u ledenoj vodi nakon utakmica.

(Ne) štedim na proizvodima 

Uštedim na maskari jer ona ili valja ili ne. Ima puno jeftinih maskara koje su top i zato ne vidim potrebu da dajem novac na skupe maskare koje daju isti rezultat kao i one jeftine. Utrošim na puderu, jer s njim cijeli look ili stoji ili „pada“. Kada imaš loš puder koža je preopterećena i masti se, izlaze bubuljice i pore su začepljene. Loš puder izgleda kao da si stavio masku na lice, a puder bi trebao da napravi iluziju da je tvoja koža savršena. Naime, možeš imati perfektan smokey eye look, ali ako puder zakaže sve je džabe.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti