Emily Blunt: U svijetu ljepote

Piše: Redakcija

Iako je popularnost stekla i u filmovima „Edge of Tomorrow“, „Vrag nosi Pradu“, „The Young Victoria“, uloga u rimejku Disneyjevog klasika „Mary Poppins“ donio joj je planetarnu slavu. Emily Blunt, rođena je u Londonu, i nosi epitet savršene moderne filmske zvijezde koja je uspjela zagospodariti američkim kino blagajnama i u sjenu baciti kolegice Juliju Roberts, Nicole Kidman, Meg Ryan. Donosimo vam neke od njenih lifestyle tajni: 

MOJ STIL

Blunt nije vjerna jednom dizajnerskom imenu. Na crvenim tepisima obično nosi odjeću brendova kao što su:Prada, Dior, Elie Saab, Michael Kors, međutim, glumica se također s vremena na vrijeme pojavljuje i u britanskim brandovima kao što su Alexander McQueen, Vivienne Westwood i Stella McCartney.

FANTASTIČNI KOREKTOR

Ovisna sam o Sisely proizvodima. Prekrasni su. Volim ih. Clé de Peau ima najfantastičniji korektor.

ZLATNE OČI

Postoji šarena šminka za zabavu, kao i zavodljiva šminka za poseban datum i noć koja magično svijetli. Emily Blunt definitivno bira drugi tip. Da biste postigli izgled bez mnogo makeup-a, dovoljno je da uz kut gornjih i donjih trepavica povučete tanku liniju olovkom za oči,  kako biste definirali oči. Zatim nanesite blagi sloj zlatnog sjenila, proširujući sjenu prema vanjskim kutovima i ispod donjih trepavica.

OMILJENI PARFEM 

Omiljeni parfem joj je Yves Saint Laurent Opium. „ Nosim ga navečer. Ima zanimljivu orijentalnu notu i odgovara mi više od bilo kojeg cvjetnog mirisa  (font kao potpis za sliku)

MUST HAVE MASKA

Dajem sebi masku za lice. SK-II radi sjajno, ”rekla je za InStyle.com. “Izgledate kao Hannibal Lechter u njemu, ali to je trik.” Za svoju besprijekornu kožu, probajte SK-II masku za tretman lica, koja je dostupna na sk-ii.com za 90 dolara po šest listova. Razmazite se – zaslužujete to!

NJENA PORODICA

Blunt je rođena 1983. godine u Londonu. Drugo je od četvero djece u porodici Joanne Mackie, bivše glumice i učiteljice i advokata Olivera Simona Petera Blunta. Kao dijete je mucala zbog čega ju je majka vodila na časove relaksiranja, koji nisu davali rezultate. S 12 godina njen učitelj se sjetio da joj da ulogu kroz koju će proizvoditi različite zvukove kazavši joj: „Zaista vjerujem u tebe“. Mucanje je nestalo. U braku je s glumcem Johnom Krasinskim s kojim ima dvoje djece.

ANEGDOTA SA SETA

Rečeno joj je da smrša za ulogu Emily u „Vrag nosi Pradu“, što je potvrdila i kolegica Anne Hathaway, kazavši kako su ona i Emily na setu uvijek bile gladne jer su morale biti na strogim dijetama kako bi za potrebe uloge zadržale izgled “super-modela”.

DRUŠTVENE MREŽE

Do prije tri godine niste je mogli pratiti na društvenim mrežama. Razlog zašto nema Instagram objasnila je činjenicom da ona voli svoj život glumice, kao i život izvan seta i televizijskih kamera. Na kraju je popustila i otvorila nalog.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti