Salma Hayek ponosno pokazala sijede

Piše: Redakcija

Slavne dame skoro svakodnevno odlaze na razne skupe tretmane da bi odgodile starenje. Ipak, postoje i one koje ne bježe od toga te su svjesne da je to neizbježan proces. Jedna od tih je glumica Selma Hayek.

Od početka karijere važi za veliku zavodnicu, ali glumica je odlučila stariti dostojanstveno. To potvrđuje i svojim fotografijama na Instagramu. Na posljednjoj koju je objavila, ponosno je pokazala sijedu i prirodnu kosu.

– Ponosna na svoje sijede – napisala je Hayek uz fotografiju.

Salma je i jedna od rijetkih koja ne krije da ne podržava estetsku hirurgiju svrhu zadržavanja mladolikog izgleda. Ipak ima niz beauty rituala koji joj pomažu da što duže održava prirodnu ljepotu i svjež izgled i u 52. godini života. Ono što je jedan od njenih rituala jeste da nikada ne koristi  agresivna sredstva za čišćenje, a drži se i savjeta koji su joj udijelile baka i mama: da obavezno očisti lice prije spavanja. Za njegu lica koristi ružinu vodicu, a dan ne započinje bez hidratantne kreme. Osim hidratantnih krema Salma vjeruje kako joj u održavanju mladolikosti pomaže želatinasta supa od prokuhanih goveđih kostiju.

View this post on Instagram

#selfie

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti