Ina Čano: Preferiram Anastasia Beverly Hills proizvode

Piše: Redakcija

Mlada umjetnica Ina Čano svoje lice nerijetko koristi kao „platno“ za savršen make-up po kojem je prepoznatljiva. Plijeni istočnjačkom ljepotom, koju ističe pomoću higlightera. U svojoj beauty rutini, naglasi i oči, dok usne ostavlja u nude nijansi.

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Za šminkanje za noćne izlaske mi je potrebno oko 20 do 30 minuta, a dobitna kombinacija je uvijek neki smokey eye u kombinaciji  s nude usnama i dosta higlightera.

BEAUTY TRETMAN

Imam osjetljivu kožu sklonu aknama i iz tog razloga sam često išla na neke tretmane lica koji se baš i nisu pokazali kao učinkoviti. Smanjiti stres i unositi dosta tečnosti je jedini beauty tretman kod kojeg se mogu primjetiti neki rezultati.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Anastasia Beverly Hills. Mislim da je to jasno  svima koji su imali priliku da koriste bilo šta od ovog brenda. Ne postoji proizvod kojim nisam bila zadovoljna.

PROIZVOD O KOJEM SAM OVISNA

Totalno sam ovisna o KVD Beauty Tattoo eyelinerima. Ponekad su mi te dvije linije na kapcima jedino što nosim od make-upa.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Full face make-up look.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Ne sjećam se tačno s koliko godina sam se počela šminkati. Bilo je to nekad u srednjoj školi i moj full look se  sastojao od neke BB kreme, eyelinera i maskare.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Često padam na pakovanje.

(NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

S obzirom na to da već neko vrijeme sarađujem s nekoliko high end make-up brendova ne trošim novac na skupe make-up proizvode. Zato trošim na proizvode za njegu kože, koja mi je jako bitna.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Najbolji beauty savjet sam dobila od moje kozmetičarke: „Piti više vode! Rezultati će sami doći“. 

SKUPO VS. JEFTINO

Ne smatram da je sve što je skupo dobro, ali me dosta high end make-up proizvoda uvjerilo u kvalitet koji obećava.

OMILJENI PUDER

Huda Beauty Faux Filter zbog dugotrajnosti i moći prekrivanja.Koža mi je inače jako osjetljiva i sklona aknama i nijedan puder do sada mi nije odgovarao kao Faux Filter.

Mirišem na…

Trenutno mi je najdraži parfem Chloe Nomade. Iako mi se na prvu nije svidio, nije trebalo mnogo vremena da postanem opsjednuta ovim parfemom. Volim i Prada Infusion d Iris parfem.

Standardna beauty rutina

Imam neke svoje jutarnje i noćne rutine. Noćnoj njezi se puno više posvećujem, a nakon skidanja make-upa Bioderma micelarnom vodom za čišćenje lica, slijedi Anastasia Beverly Hills serum za lice, a zatim je, najmanje jednom sedmično, obavezna maska za lice Lush mask of Magnaminty.

Prirodni recept

Nemam vremena da sama eksperimentiram i da pravim prirodne preparate. Koristim „Lush“ i „Banish“ priredne maske za lice koje se na licu drže od deset do  20 minuta.

Must-have mlijeko za tijelo

Ne koristim mlijeko za tijelo. Zbog osjetljive kože koristim samo Baby ulja, Johnson’s i ROs Argan Conditioner od Lusha, koja ne sadrže mirise i alkohol.

Psssttttt…. sakrij umor na licu

Koristim Huda Beauty korektore za podočnjake, a no make-up look je sve što je potrebno za svjež izgled. Treba koristiti svijetle ili zemljane (nude i neutralne) tonove kako bi prekrili umor na licu.

Mojih top 5

Kat Von D Beauty Tattoo liner 

Anastasia Beverly Hills Amrezy highliter

Huda Beauty Faux Filter Foundation puder 

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade

Anastasia Beverly Hills Powder bronzer 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti