Francuskinje su odlučile: Ovo je šest najpopularnijih ženskih parfema svih vremena

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Buhz7nnBqH6/

Modni magazin “Vogue” napravio je listu od šest najpopularnijih parfema po izboru fransuskih dama, a veliku pomoć pri izboru imale su u Francisu Kurkdjianu, poznatom dizajneru parfema. U izboru za najbolje parfeme, vodilo se računa o nekoliko različitih kategorija, a na kraju se došlo do sljedeće liste parfema.

Chanel N°5

Legendarni parfem koji u sebi nosi ideju ženstvenosti. Sjećanje na Marilyn Monroe koja ga je nosila i modnu kuću Chanel zajedno, to je nešto nevjerovatno. Može da vam se svidi ili ne, s obzirom na to da je napravljen prije skoro 100 godina i vrlo je poseban, ali morate da ga probate.

Cacharel Anaïs Anaïs

L’Air du Temps Nine nekada je bio prvi parfem koji biste poklonili mladoj djevojci. Ovih dana to je Cacharelov Anaïs Anaïs. Nije lagan jer ima veliku auru, ali je vrlo svjetao i prozračno cvjetan.

Guerlain Shalimar

Mnogi se slažu da u jednom trenutku jednostavno želite da isprobate parfem svoje majke. Shalimar je ikona. Vrlo je francuski. Možete da ga osjetite u pozorištima ili operi.

Yves Saint Laurent Opium

Poznata je izreka da prvo imate Yvesa Sainta Laurenta, zatim imate modu, i onda dolazi Opium. Miris tog parfema kao da je iz nekog drugog vijeka jer parfemi u to vrijeme nisu imali voćne note koje danas mnogo koristimo. Ideja ovog parfema više nije skandalozna kao što je nekada bila, ali još uvijek ima nešto posebno u njegovom nazivu.

Kenzo Flower by Kenzo

Nazivaju ga orijentalni parfem. U sebi nosi gornje cvjetne note i nešto vrlo puderasto, skoro kao miris kompaktnog pudera. Ako pogledate popis najprodavanijih parfema u drugim zemljama, shvatit ćete da je ovaj parfem s mirisom ruža za usne nešto što uglavnom viđate u Francuskoj i nigdje drugdje.

Chanel Coco Mademoiselle

-Nije slučajno da skoro svaka žena imala ga je u jednom trenutku. U sebi nosi samu srž ideje o Francuskinjama. Vrlo je savremen, šik, elegantan. To je jedan voćno-cvjetni parfem koji pripada parfemskoj grupi chypre. Chypre parfemi su vrlo francuski. Oni su apstraktna grupa mirisa. Nisu agresivni, ali pomalo su misteriozni.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti