Šejla Grgić: Pronašla sam se u Flora by Gucci parfemu

Piše: Redakcija

Šejla Grgić, vokalistica popularnog bh. benda “Divanhana”, smatra da je čista i uredna kosa osnova dobrog i njegovanog izgleda. U dnevnoj njezi važno joj je hidrirano lice, dok Max Factor izdvaja kao najdraži make-up brend.

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Nema velike razlike između mog večernjeg i dnevnog looka. Uvijek se našminkam za 15-ak minuta, a za večernji izlazak puderu, konturama, rumenilu i maskari dodam tuš i ruž u nekoj jačoj, obično crvenoj ili smeđoj, boji.

BEAUTY TRETMAN

Ne odlazim na beauty tretmane i ne mogu ništa da kažem o njihovoj učinkovitosti.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Max Factor mi je najdraži make-up brend. Svaki njihov proizvod odgovara mojoj koži i nikada nisam imala neke negativne posljedice. Izuzetak je maskara koju koristim, a Clarins Supra Volume je definitivno moj favorit.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Ukoliko mi je lice „čisto“, odnosno ako nemam nekih većih bubuljica, jednostavno se ne našminkam i to je to. Kada sami sebi niste u najboljem izdanju, nekad je bolje da ne pokušavate popraviti situaciju jer možete proizvesti kontraefekt. Manje je više. Jedino što me može „popraviti“ je kosa i najbitnije mi je da je ona uvijek čista i uredna.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Počela sam se šminkati s 15 godina. Pri prvom pokušaju da stavim tuš na lijevo oko otkrila sam da ne vidim dobro na desno. Uprkos otkriću finalni proizvod i nije bio tako loš.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Praktičan sam kupac i uvijek kupujem ciljano.

(NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Pošto mi je lice sklono bubuljucima ne štedim u njegovoj njezi.Veoma mi je bitno da mi je lice hidrirano i da koža diše. Puder mora biti kvalitetan da ne bi došlo do začepljanja pora. Uz to mi i maskara mora biti kvalitetna i lagane teksture jer imam jako osjetljive oči.

OVISNA SAM O…

Alverde deo roll-on s ekstraktom mente i bargemota. Ugodnog je i blagog mirisa, a što je najbitnije, ne sadrži teške metale u sebi. Zatim Babylove puder koji koristim između dva pranja kose, najčešće kada sam na nekom putovanju. Alverde šampon s ekstraktom bambusa i mente i Garnier Macadamia Hair Food maska za kosu, poslije koje kosa bude mekana i uredna, te se lako raščešljava. Tu je i Alverde pjena za umivanje lica s ekstraktom kamilice i hemamelisa koju volim jer ne isušuje lice.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Možda ovo što ću reći većini nije neko „wow“ otkriće, ali nanesete masku na opranu i peškirom prosušenu kosu, a zatim je malo zagrijete fenom. Zaista čini čuda.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne mislim da su skupi proizvodi najbolji i više puta sam se uvjerila u suprotno.

OMILJENI PUDER

Za sada mi je Max Factor Radian Lift najdraži puder zbog postojanosti tokom cijelog dana.

Mirišem na…

Flora by Gucci je parfem u kojem sam sebe pronašla još 2011. godine, prvenstveno zbog blagog cvjetnog mirisa. Jednostavno ne mogu da zamislim da mirišem na neki drugi i intezivniji parfem.

Standardna beauty rutina

Ujutru i naveče se umivam Alverde pjenom za lice. Ujutru nanesem dnevnu kremu iz iste linije, a naveče Clarins Huile Lotus Face Treatment ulje, idealno za mješovit tip kože.

Prirodni recept

Piling lica sodom bikarbonom mi je definitivno favorit kada je riječ o prirodnim beauty receptima. Najčešće ga radim prije spavanja, a nakon skidanja šminke. Sodom bikarbonom istrljam mokro lice, isperem i nanesem Clarins ulje. To radim jednom sedmično. Ukoliko vam je sama soda previše gruba, možete kašičicu sode pomiješati s malo meda. To bih preporučila onima koji imaju suhu kožu lica.

Must-have mlijeko za tijelo

Najdraže mlijeko za tijelo mi je Barnängen Nutritive Body Lotion za suhu kožu. Jako brzo upija i ne ostavlja masne tragove.

Psssttttt…. sakrij umor na licu

Sreća je što nemam nekih velikih promjena na licu kada sam umorna, mada se, ukoliko je baš vidljivo i ne trudim previše da to sakrijem. Preporučujem dosta vode jer ćete izgledati svježije.

Mojih top 5

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti