Jeste li znali da mandarine imaju anti-aging učinke i odgađaju sijede?

Piše: Redakcija

Nutricionistica Frida Harju-Westman navela je da mandarine mogu odgoditi pojavu sijedih dlaka u kosi. Zbog vitamina koje sadrže tijelo može imati velike koristi.

Vitamin C pomaže tijelu da proizvede više kolagena, dok vitamin A pomaže da kosa ostane hidrirana povećanjem proizvodnje sebuma – rekla je Harju-Westman.

2 whole oranges and half one peeled

Što mandarine čine tijelu?

Osim što usporavaju pojavu sijedih i odgađaju starenje kože, mandarine također imaju mnoge zdravstvene prednosti. Prema “Natural Food Series”, mandarine mogu poboljšati probavu, regulirati krvni pritisak, zaštititi srce i smanjiti rizik od raka, dijabetesa i osteoporoze.

Također, mandarine su bogate vlaknima i sadrže prilično malo kalorija. Studije su pokazale da jedenje hrane bogate vlaknima može imati značajan doprinos kada je gubitak kilograma u pitanju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti