Prva dama SAD krije male tajne: Evo zbog čega Melania uvijek izgleda savršeno

Piše: Redakcija

WASHINGTON, DC – MARCH 07: First lady Melania Trump delivers remarks during the International Women of Courage Awards in the Dean Acheson Auditorium at the Department of State’s Harry S. Truman building March 07, 2019 in Washington, DC. Ten women from all over the world were recognized for their work in human rights, education, journalism, law enforcement and other endeavors that furthered women’s rights and representation. Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

Američka prva dama, Melania Trump, već godinama unazad predstavlja prototip savršeno odjevene žene koja gotov u svakoj prilici zna odabrati odjevni komad koji ne samo da joj odlično stoj, već ubrzo postaje svjetski trend. Ono što su specijalisti koji se bave javnim nastupima i prezentacijom shvatili, jeste činjenica da Melania tokom posljednjih nekoliko godina njeguje jedinstven “stil” fotografisanja, odnosno, gotovo na svakoj fotografiji pozira s blago otvorenim ustima, što one koji to gledaju, dovodi do utiska da prva dama SAD na svakoj fotografiji izgleda savršeno. Neki su ovaj način fotografisanja i “poziranja” nazvali i “riblja usta”, što nije nimalo pogrdan naziv, već je u pitanju jedinstvena facijalna ekspresija zbog koje Melania u svakoj prilici izgleda jednostavno, mirno, a ujedno savršeno.

-Mnogo je više seksi kada su vam usne neznatno otvorene, na taj način će izgledati punije. Pored takvih usana, Melania voli i da malo nagne glavu tako da kamera ne vidi donji dio njenih nozdrva- izjavila je Tracy Brown, ekspert za neverbalnu komunikaciju.

Tracy je izjavila kako su ovu tehniku “poziranja” usavršili brojni modeli koji na takav način skreću pažu sa svojih “mana” i navode nas da mislimo kako su oni u potpunosti savršena bića.

–Ne trebaju vam godine da biste naučili ove trikove– ističe Brown i dodaje, da Melania često eksperimentiše sa svojim osmjehom koji, ako se bolje zagledamo, često izgleda drugačije, a opet je prepoznatljiv.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti