Male tajne: Kako se njegovala najljepša vladarica svih vremena

Piše: Redakcija
Elisabeth of Austria, poznatija kao carica Sissi, važila je za damu nevjerovatne ljepote i gracioznosti. Za to su dijelom bili zaslužni dobri geni, a dijelom njena posvećenost njezi lica i tijela. Sissi se trudila da prati dnevni ritam aktivnosti, puno vremena provodila je na otvorenom i koristila je neke trikove koji će vas iznenaditi.

Ona je bila žena ispred svog vremena, visprena, i odvažna da se poigrava tehnikama za uljepšavanje. Znala je tajnu vječne ljepote i mladosti. Naime, njen posljednji portret je nastao kada je imala samo 30 godina, a njena želja je bila da zabilježi trenutak kada je izgledala najljepše. Baš zato je i pamtimo kao zanosnu ženu vitkog struka i blistavog tena. 

Sissi je ustajala u pet sati ujutro, a zatim bi se okupala u ledeno hladnoj vodi. Onda bi odradila seriju vježbi koristeći sprave koje su se nalazile u svakoj palači. Uslijedilo bi jahanje u trajanju od čak pet sati. Voljela je da bude u pokretu. Znala je da po cijeli dan šeta šumskim puteljcima, a imala je i poseban režim ishrane. Postojali su dani kada bi jela samo tečnu hranu koja je uključivala mlijeko i vodu cvijeta ljubičicei oni kada bi na meniju bila jaja ili voće.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti