Nataša Borozan: Za njegu biram samo kvalitetne proizvode

Piše: Redakcija

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u svijetu modelinga, Mostarka Nataša Borozan itekako zna da izabere proizvode koji prijaju njenoj koži. Budući da zbog posla često nosi tešku šminku, Nataša za privatne prilike bira lagane teksture, dok je 4D laser + PRP tretman lica koji je nikada nije iznevjerio

ZA VEČERNJI IZLAZAK MI JE POTREBNO

Ako mi uspije iz prve onda mi je potrebno 20-ak minuta. Za kožu lica biram lagane teksture i zbog toga koristim ili Shiseido BB kremu  ili blagi Bare Mineral Foundation.  Naglasim oči, a topli braon tonovi su najbolji za njihovu zelenu boju. Tome dodam high lighter, nude olovku za usne i naravno maskaru.

BEAUTY TRETMAN

Kao najučinkovitiji se pokazao 4D laser + PRP  tretman za lice koji radim kod moje dr. Marijane. Obavezno ga radim jednom godišnje, a trudim se da to bude i češće, jer dubinski i na najprirodniji način obnavlja moju kožu.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Iskreno nemam najdraži make-up brend jer smatram da niko nije dovoljno dobar za sve proizvode. Ali kada bih morala da odlučim to bi bio Bare Minerals.

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Spavam (smijeh). Pokušam da naglasim ono što je tog dana malo bolje od ostatka, stavim neku masku za lice i nabacim osmijeh.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Počela sam se šminkati sa otprilike 14 godina, a sada kada se sjetim vidim da je to izgledalo poprilično zastrašujuće. Od mame sam „krala“  Oriflame kuglice i nanosila ih umjesto pudera, a vrat je ostajao dosta svjetliji.

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Iskustvo i vrijeme koje sam provela u svijetu modelinga su me naučili šta mojoj koži prija, bez čega ne može i šta joj vraća sjaj. Praktični sam kupac koji kupuje ciljano. Mada, moram priznati da sam, kada je riječ o proizvodima za njegu tijela, i dalje prilično slaba na pakovanje.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Uštedim na maskari i olovci za obrve. Ova dva proizvoda često imaju neopravdano visoku cijenu, a dobre možete naći i za manje novca. Nikada ne štedim na proizvodima koji su u direktnom kontaktu sa kožom; kremi za lice, puderu i korektoru. Nastojim da koristim proizvode koji, manje-više, puštaju pore da dišu, a za to treba kvalitetan proizvod.

OVISNA SAM O…

Često me šminkaju i moje pore su većinom zatvorene, te zbog toga ne mogu bez Black Charcoal maske od Cliniquea. Tu je i TaeTrea ulje koje možete kupiti u nekim apotekama, a koje koristim kada mi se pojavi bubuljica, te Afrodita WHY maska.

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

„Podignite“ jagodice pomoću nude rumenila (ne bronzera)  koje je nekoliko nijasni tamniji od vašeg tena. Za razliku od bronzera, nude rumenilo nema narandžasti ton i stvara iluziju dubine, a konture i ten djeluju prirodnije.

PRIRODNI RECEPT

Maska za lice pravim tako što u 100 mililitara prokuhane vode dodam supenu kašiku gustina koji je prethodno rastopljen u pola čaše vode. Sve to kuham minutu do dvije. Kada se smjesa ohladi dodajem kašiku pavlake i pet kašika svježe iscijeđene mrkve. Ko se odluči da je pravi, važno je da zna da se na licu drži pola sata. Smjesu čuvajte u frižideru i nanosite naredna tri dana.

SKUPO VS. JEFTINO

Smatram da su skupi proizvodi, u većini slučajeva, s razlogom skuplji. Nikada nisam štedila na njegu lica i tijela i radije ću se odreći nekih drugih stvari zarad toga. Koža sve pamti.

 Omiljeni puder

Bare Minerals i Sensai Flawless Satin Foundation. Neovisno od godina i kože, treba koristiti lagane teksture. Za nesavršenosti koje ovi puderi, možda, ne mogu da pokriju, treba koristiti Maybelline korektor.

Mirišem na…

Tom Ford Portofino. Prijatan je za dan i večer, kao i za sva godišnja doba.

 Standardna beauty rutina

Moja kompletna njega lica se sastoji od Biologique Rechercherea, Lait U mlijeka za lice, Eau Micellaire Biosensible micelarne vode, P50E losiona koji utapkam na lice, Hydravit’s hidratantne kreme i na kraju Sensai Lifting Eye kreme.

Must-have mlijeko za tijelo

L’ Occitane Amande mlijeko i ulje od badema. Mlijeko je dobro jer nije previše tečno, brzo upija i ima prijatan miris, a ulje koži vraća tonus i hidrataciju.

 Psssttttt…. sakrij umor na licu

Da biste „razbudili“ umorne oči koristite uvijač za trepavice. Također, rumenilo boje breskve i malo zlatnog sjaja vješto odvlači pažnju s podočnjaka ispod umornih očiju pa lice izgleda svježe.

 Mojih top 5

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti