Donosimo vam 5 beauty tajni Marilyn Monroe:

Njegovana kosa
Jedan od zaštitnih znakova Marilyn Monroe je bila njena kosa. Još u mlađim danima je prešla iz njene smeđe u platinastu boju i to je bio pun pogodak. Uz to je njegovala svoje kovrče i uvijek izgledala zanosno.

https://www.instagram.com/p/BvbtNGxluJc/

Lični parfem
Kada su Marilyn jednom pitali šta nosi u krevetu, izjavila je: “Samo pet kapi Chanel 5” i tako ušla u historiju. Ako želite biti zapamćene, odaberite jedan parfem koji će biti vaš zaštitni znak i savršeno odgovarati vašem karakteru.

Crveni ruž 
Još jedan njen zaštitni znak bile su i crvene usne. Kako bi našle odgovarajuću nijansu, gledajte kako vam se slaže ne samo uz ten, nego i uz boju očiju. Narandžasto-crvena odlično ide uz svijetlo smeđe i zelene oči, a jarko crvena je rezervirana ” za plave i tamno smeđe oči.

Blistava koža
Marilyn je hidrirala kožu 4 puta dnevno. Nije neophodno da se mažete po cijele dane, ali u svoju rutinu barem uvrstite korištenje dnevne i noćne kreme.

Naglašene trepavice
Tajna Marilyn Monroe za predivne duge trepavice je bila u umjetnim trepavicama. Danas imamo ekstenzije trepavica koje će učiniti da nam trepavice svaki dan izgledaju savršeno uz minimalno truda.