Pet savjeta za savršenu kožu: Ovo su stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju

Piše: Redakcija

Poznato je da ukoliko želite imati lijepu i njegovanu kožu, potrebno je unositi dovoljno tečnosti u organizam, koristiti hidratantnu kremu, hraniti se zdravo i skidati šminku prije spavanja. No, da bi vaše lice bilo njegovano i izgledalo mladoliko, potrebno je da izbacite i neke loše navike. Za početak, napravite sebi uslugu i prestanite da izbjegavati korištenje kreme sa zaštitnim faktorom, jer svakodnevnim korištenjem ove kreme sačuvat ćete kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka i odložiće pojavu prvih znakova starenja. Možda će vam zvučati čudno, ali, bakterije koje se nakupljaju na vašeg mobilnog telefona lakše će se zalijepiti za lice. Bilo bi dobro da koristite slušalice ili redovno brisati ekran telefona antibakterijskim vlažnim maramicama.

Mnogi od vas sigurno nisu znali da način na koji spavate utiče na pojavu bora. Zbog toga se neke bore nazivaju “spavalice”. Bilo bi dobro da spavate na leđima, no to može biti teško nekome ko je navikao da spava na jednoj strani.Ukoliko vam spavanje na leđima nije udobno, pokušajte bar svake večeri da mijenjate stranu tijela na kojoj ćete zaspati.

Nemojte previše koristiti piling, jer pretjeranim trljanjem po koži postit ćete kontra efekat. Iako je to nekada teško, suzdržite se od istiskanja bubuljica. Istiskivanjem samo pravite ranu na koži koja će ostaviti ožiljak.

Pročitajte još