Sve blagodati ricinusovog ulja

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Ricinusovo ulje potječe od biljke ricinus koja je jedna od najotrovnijih, ali ipak njeno ulje je jedno od najblagotvornijih na svijetu. Ovo ulje je poznato po svojim ljekovitim i obnavljajućim učincima, a najčešće se koristi na području lica i kose. Osim u formi ulja, ovaj proizvod je vrlo čest sastojak i dodatak različitim šamponima, regeneratorima, sapunima i mnogim proizvodima za njegu. Ricinusovo ulje obiluje vitaminom E.

several vials in white wooden organizer shelf

Foto: Unsplash

Ricinusovo ulje je najbolji saveznik za brži rast trepavica, a sve što trebate uraditi je prije prije spavanja nanijeti na korijen nekoliko kapi ulja. U vrlo kratkom roku vidjet ćete prve rezultate; gušće, duže, ali i zdravije trepavice. Ricinusovo ulje potaknuti će i rast obrva i kose. Također, pomaže i u problemima sa perutanjem vlasišta. 

Ovo ulje može se koristiti i kao zamjena za sjaj za usne, odnosno šminku te u svrhu ispucale kože. osim usana, možete ga nanijeti i na dijelove tijela na kojem ste primijetili strije. Iako rezultati u ovom slučaju neće biti vidljivi u najkraćem roku, nakon otprilike dva mjeseca korištenja trebali biste primjetitii veliku razliku. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti