Savjeti za brži i zdraviji rast noktiju

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Savjeti za brži rast noktiju neće samo smanjiti vrijeme dok nokti dođu na željenu dužinu, nego ih i učiniti zdravijima.

Obratite pažnju na hidrataciju noktiju 

Suhe ruke nisu problem samo ruku, već to utječe i na nokte, njihov kvalitet i čvrstinu. Stručnjaci kažu da je problem u tome što žene kožu ruku ne tretiraju jednako kao kožu lica.  Najefektniji su masniji proizvodi, no, ako vam smeta tokom dana, možete ih nanositi samo noću. 

Preskočite proizvode za učvrščivanje noktiju 

Iako se na prvu čini kao dobra ideja koristiti razne učrščivače koji obećaju da će vam nokti biti čvršći nego ikad, oni zapravo mogu napraviti više štete nego koristi. Nokti zbog njih mogu postati toliko čvrsti da se zbog tog lakše lome i pucaju.

Pravilno turpijanje 

Nokte treba održavati na onoj dužini s kojom bez problema možete obavljati svakodnevne aktivnosti. U suprotnom, može doći do pucanja i lomova noktiju. 

Foto: Unsplash

Pazite na ishranu

Ishrana igra veliku ulogu, baš kao i sa kožom i kosom. Ono što jedemo, može se odraziti na naše nokte, a stručnjaci preporučuju povećan unos proteina, cinka i željeza. 

Redovno radite piling noktiju

Nokti trebaju konstantan piling kako bi mogli biti čvrti i zdravi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti