Ljepota: Top beauty odluke

Piše: Redakcija

Znate sve one odluke koje ste zacrtale u januaru i kojih se ne pridržavate. E pa sad je vrijeme da ih obnovite i da ih se počnete pridržavati

JA ĆU…

… bolje voditi računa o svojoj koži

Iako na svijetu postoji više od 100.000 proizvoda za kožu, profesionalci kažu da je najbolje i najpotrebnije hidratizirati svoju kožu, jer je zapravo 90 posto ljudskog tijela voda. Ovim postupkom koža ostaje elastična i mekana, ublažava negativne posljedice starenja. Losione i kreme mijenjajte s promjenom godišnjih doba. Ljeti vam je potrebnija blaža, a zimi jača hidratizacija.

 

JA ĆU…

…prestati se stidjeti svojih noktiju

Briga o noktima trebala bi nam biti svakodnevna navika. Na dnevnoj bazi možete umjesto kreme, na nokte nanositi bademovo ulje pomiješano s uljem sjemenki od tikve, a već biste sljedeći dan trebali uočiti bolje stanje vaših noktiju! Nemojte uništavati svoje prirodne nokte onim lažni, kojim samo oštećujete pločicu pa kasnije imate problema s rastom. Ipak su ruke nešto što ljudi odmah primijete na vama.

…riješiti se stresnih navika

Ovo je ambiciozan cilj, ali nije nemoguć. Krenimo od prvog koraka: dišite duboko dok se tuširate i brojite. Ovom jutarnjom metodom uz izdisaje duže od udisaja tijelo se prirodno opušta, a brojanje pomaže umu da “pobjegne” od svega što ga ometa. Pratite sljedeće korake: profesionalci savjetuju da tokom dana uzmete nekoliko kraćih pauza, koje na vaše tijelo mogu djelovati kao da prakticirate yogu. Pustite neku pjesmu koja vaš opušta, i ugasite notifikacije za emailove, društvene mreže makar na 15 minuta dnevno, pa ćete vidjeti kakav će to ishod imati.

…ubrzat ću se ujutru

Nije jednostavno kada neko za sebe kaže da je rob navika. Naravno svi mi imamo neke navike kojih se ne možemo riješiti. Naprimjer, ujutru kad ustanemo ne možemo izaći iz kuće bez kafe, ili dok ne očejfimo, onda stanemo ispred ormara i tražimo šta ćemo obući… Ali, sve to nam oduzima mnogo vremena, i onda trčimo da bi stigli na posao. Da bi olakšali jutranje rutine najbolje je onda navečer pogledati šta bi mogli nositi taj dan na poslu, ili gdje god trebate ići. Ako vam je kosa prljava, onda ne gubite vrijeme ujutru na njeno pranje nego je operite noć prije, a što se tiče kafe, možete je napraviti i piti dok se spremate, ili jednostavno prilagoditi se modernom dobu pa kafu koju ste spremili staviti u prenosnu čašu (termosku) i piti je putem do posla. Svakako na poslu vam ne treba mnogo šminke, pa onda bi bilo najbolje da imate jedan neseser s jutarnjom šminkom da bi dobili na vremenu, a po potrebi mijenjajte ruževe za usne, te na taj način unesite malo promjene u svakodnevni izgled.

…prestati bježati od konjskog repa kad mi je kosa prljava

Šta uraditi s kosom kad je prljava, pa najjednostavnije staviti je u visoki konjski rep. Ali, to nije jedino rješenje za vašu kosu, uvijek možete pobjeći od dosadnog repa i uraditi pletenicu na glavi, ili neku punđu. Igrajte se sa šamponom za suho pranje kose, pa kad dobijete odgovarajući volumen pokupite kosu i ukrasite je šnalicma. Možete nositi i trakice za kosu koju su sada u modi, i tako dobiti izgled koji je jedan od popularnijih na modnim pistama u posljednje vrijeme. Ukoliko nosite kratku kosu, onda neka vaš prijatelj bude gel i tako ćete dobiti na seksipilnom izlgedu bez pretjeranog truda.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti