Postignite prelijep bronzani ten

Piše: Redakcija

Foto: Skincare.com

Za preplanulu kožu ne morate nužno ići na plažu, niti u solarij. Bronzeri su tu već godinama i glavna uloga im je da vam priušte blistav izgled

 

Pretjerano izlaganje suncu šteti koži, no umjeren boravak na otvorenom uz kvalitetnu zaštitu nije potrebno izbjegavati. Našem je tijelu sunce potrebno za sintezu vitamina D, ključnog nutrijenta za zdravlje kostiju, zuba i kože. Za tamnjenje kože pod utjecajem sunčevih zraka odgovoran je prirodni pigment melanin, koji koži, očima i kosi daje boju, a ponaša se poput prirodnog zaštitnog sloja na površini kože. No, šta ako idemo na more tek krajem ljeta i nemamo priliku prirodno potamnjeti sve do jeseni? Tada moramo posegnuti za drugim metodama tamnjenja kože.

 

SAVRŠEN TEN

Bronzeri svojom teksturom i formom podsjećaju na kompaktni puder, a zemljanozlatnim česticama naglašavaju preplanulost lica i tijela. Ono što je bitno kod bronzera jeste da ga trebate prilagoditi svom tenu i da birate maksimalno dva tona tamniji od boje lica, a kod nanošenja se držite pravila “manje je više”. Širokim mekanim kistom lagano dotaknite bronzer i zatim nježno potegnite po čelu, od ruba kose, pa jagodice i nos (u obliku broja 3). To su mjesta na kojima bi trebali prirodno dobiti boju. Postupak možete ponoviti, ali nemojte pretjerati jer previše bronzera može ostaviti dojam prepečenosti. Kad je riječ o teksturi i sastavu, može se birati između bronzera u kamenu, mousseu, stiku i prahu, a najprirodnije izgledaju kremasti kad su brižljivo stopljeni s kožom. Dojam svježine postiže se korištenjem sjajnih pudera u prahu i kremastih highlightera.

 

BEAUTY SAVJET

Da bi postigli što glamurozniji izgled, nanosite bronzere koji u sebi nose decentnu dozu sjaja i šljokica.

POSTIGNI IZGLED

Smeđi eyeliner će istaći dozu seksepila na vašim očima, a ukoliko stavite i smeđu maskaru, znajte da nećete pogriješiti. Ovaj izgled savršeno se uklapa s bronzerom koji ste nanijeli na lice. Usne naglasite ružem u boji kože.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti