Elma Juković: Mama mi je dala najbolje beauty savjete

Piše: Redakcija

Mlada sarajevska glumica Elma Juković svoju beauty rutinu zasniva na dobro provjerenim proizvodima koji odgovaraju njenoj koži. U slobodno vrijeme preferira no make-up look, kako bi svom licu omogućila da diše, a kada se šminka Elma teži jednostavnosti. 

BEAUTY TRETMAN

Probala sam nekoliko puta i moram priznati da, ipak, više volim da sama napravim svoj beauty tretman.

NAJDRAŽI MAKE-UP BREND

Ne mogu jedan da izdvojim kao najdraži jer od svakog brenda imam po nešto i svaki od njih ima dobar određeni proizvod kao što je kod „Max Factora“ naprimjer maskara, a kod MAC-a ruževi…

BEAUTY TRIK ZA DANE KAD SE NE OSJEĆAM NAJBOLJE

Odem na feniranje.

PRVI MAKE-UP POKUŠAJ

Vrlo rano sam počela da se šminkam, možda sam bila 4. osnovne. Htjela sam da ekperimentiram i sjećam se da sam tetkinu plavu olovku za oči namazala kao karmin za usne. Pravo sam počela da se šminkam kao tinejdžerka u 1. razredu srednje. Tada sam bila u fazi heavy metala i oči sam morala dobro „nacrniti“ kako bih bila u stilu muzike koju slušam.  

AMBALAŽA ILI PAMETNA KUPOVINA

Mislim da, kada sam bila mlađa, nije bilo proizvoda koji nisam probala. Sada već ciljano idem u kupovinu i vjerna sam proizvodima za koje sam se uvjerila da mi odgovaraju.

 (NE) ŠTEDIM NA PROIZVODIMA

Kupujem preparate koje sam provjerila i koji mi odgovaraju, te svjesno trošim na njih. Neki su jeftiniji, a neki skuplji.

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Beauty rutini posvećujem onoliko koliko je neophodno, zavisno od faze i obaveza. Kada igram u pozorištu ili snimam, nosim tešku šminku i nakon toga moram da osvježim lice tako što uradim piling i hidriram kremama ili maskama. Nekada kožu samo pustim da diše i da se sama regenerira. Vjerujem da je tako najbolje. Također, u slobodno vrijeme se rijetko šminkam, kako bi lice moglo što više da diše.

OVISNA SAM O…

Osim mojih top 5, od drugih proizvoda biram: „Deodont“ konac za zube, sprej za kosu „Repair Rescue S.O.S. Elixir BC Schwarzkopf„ i „La Roche-Posay“ mlijeko za skidanje šminke za osjetljivu kožu. Volim i prirodne preparate, hodrolat od lavande, propolis mlijeko za čišćenje lica kao i maske od gline. 

NAJBOLJI BEAUTY SAVJET

Najbolji beauty savjet sam dobila od mame, a to je da izbjegavam da pipkam lice rukama koje nisu oprane, te da je osmijeh najljepša šminka koju mogu staviti na lice.

SKUPO VS. JEFTINO

Ne vjerujem da su skupi proizvodi nabolji.

 Omiljeni puder

„Bourjois Healthy Mix“ jer je hranjiv, super se razmazuje i ne ostavlja tragove ili fleke. Zatim je tu MAC „Studio Fix“ bez kojeg ne mogu da zamislim finalni touch, a dobri su mi i „Inglot“ HD puderi.

 Mirišem na…

Volim da mijenjam parfeme u zavisnosti od životne faze i raspoloženja. Trenutno kao dnevnu i laganiju varijantu koristim „Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza“, a za večernju opciju, zavisno od raspoloženja, koristim „Twilly d’Hermes“. Definitivno najdraži parfem, za koji smatram da najbolje ide uz mene, je „Givenchy very Irresistable“.

 Prirodni recept

Povremeno napravim masku za lice s avokadom. Pravi se tako što ga izmiksam s nekoliko kapljica limuna, te dodam nekoliko kapi bademovog ili ružinog ulja.

 Za večernji izlazak mi je potrebno

Treba mi 15-ak minuta. Vrlo sam jednostavna i što se šminkanja tiče to je neki basic stil; podloga, ruž, tuš i maskara. Vjerna sam „Max Factor“ 2.000 kalorija maskari.

 Must-have mlijeko za tijelo

„Nivea Rich Nourishing 48h“. Oduvijek ga  koristim i čak i kada pokušam s nečim novim, vratim se „Nivei“. Hidratizira i ima blag miris koji nije napadan.

 Psssttttt…. sakrij umor na licu

Masaža lica kockama leda, a zatim CC krema „Bourjois“.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti